{"id":1488,"date":"2012-05-16T11:22:55","date_gmt":"2012-05-16T10:22:55","guid":{"rendered":"http:\/\/e-kako.geek.hr\/2012\/05\/16\/kako-napraviti-prljavu-tortu-dirt-cake\/"},"modified":"2015-07-23T19:37:31","modified_gmt":"2015-07-23T18:37:31","slug":"kako-napraviti-prljavu-tortu-dirt-cake","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/kultura\/kako-napraviti-prljavu-tortu-dirt-cake\/","title":{"rendered":"Kako napraviti prljavu tortu (dirt cake)?"},"content":{"rendered":"
Napravite tortu koju \u0107e klinci obo\u017eavati!<\/p>\n
Sastojci, potrebni za pripremu torte, su:<\/strong> <\/a> Priprema:<\/strong> <\/a><\/p>\n Kekse izmiksajte u mikseru. Nije ih potrebno odvajati od kreme jer se bijela krema (kod Oreo keksa) miksanjem \u2018\u2019izgubi\u2019\u2019. Zatim u posudu sla\u017eite red kreme pa red mljevenih keksa, red kreme pa red keksa i tako u nekoliko slojeva paze\u0107i da je sloj keksa zadnji.<\/p>\n <\/a><\/p>\n Na vrh posla\u017eite gumene crve i bube. Od fondanta mo\u017eete izraditi cvjeti\u0107e, travu, leptire, mrave, kamenje i sli\u010dno! Gumene bombone mo\u017eete naslagati i unutar torte, ali pazite da ne dodiruju kremu nego da se nalaze isklju\u010divo u sloju keksa jer \u0107e se ina\u010de bomboni otopiti i pustiti boju te pokvariti okus kreme! Tortu je potrebno hladiti nekoliko sati ili preko no\u0107i prije poslu\u017eivanja!<\/p>\n
\n[list][item icon=”10003″ ]800 ml mlijeka[\/item]
\n[item icon=”10003″ ]2 pudinga od vanilije[\/item]
\n[item icon=”10003″ ]113g omek\u0161alog maslaca[\/item]
\n[item icon=”10003″ ]225g krem sira (abc sir, Philadelphia)[\/item]
\n[item icon=”10003″ ]240g \u0161e\u0107era u prahu[\/item]
\n[item icon=”10003″ ]455g tu\u010denog vrhnja (slatko vrhnje ili vrhnje za \u0161lag)[\/item]
\n[item icon=”10003″ ]nekoliko pakiranja sendvi\u010d keksa (tamni keksi za izgled zemlje poput Oreo keksa, svjetliji keksi za izgled pijeska), gumeni bomboni (crvi, bube\u2026)[\/item][\/list]<\/p>\n
\nU posudi izmiksajte mlijeko i puding. U drugoj posudi izmiksajte maslac i krem sir dok ne postane pjenasto. Miksajte srednjom brzinom. Zatim dodajte \u0161e\u0107er u prahu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sve to dodajte u puding i dobro izmiksajte. Smjesu prebacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri uz stalno mije\u0161anje kako ne bi nastale grudice. Nakon cca 20 minuta, smjesa \u0107e se zgusnuti. Idu\u0107i korak je hla\u0111enje smjese. Stavite lonac u hladnu vodu i mije\u0161ajte dok se ne ohladi. Zatim istucite slatko vrhnje (ili vrhnje za \u0161lag) i umije\u0161ajte u kremu (ne miksati!).<\/p>\n