{"id":36,"date":"2011-01-17T20:48:22","date_gmt":"2011-01-17T19:48:22","guid":{"rendered":"http:\/\/e-kako.geek.hr\/2011\/01\/17\/kako-napraviti-pravi-milanski-rizoto-iz-talijanskih-restorana\/"},"modified":"2015-07-23T20:19:53","modified_gmt":"2015-07-23T19:19:53","slug":"kako-napraviti-pravi-milanski-rizoto-iz-talijanskih-restorana","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/kultura\/kako-napraviti-pravi-milanski-rizoto-iz-talijanskih-restorana\/","title":{"rendered":"Kako napraviti pravi milanski ri\u017eoto iz talijanskih restorana?"},"content":{"rendered":"

Internet stranice, blogovi i kuharice su puni kojekakvih recepata, ali malo njih mo\u017ee bilo koga, a pogotovo znalce, ostaviti bez daha.<\/p>\n

U pripremi ri\u017eota kod nas ljudi \u010desto raspravljaju o tome kuhaju li ri\u017eu u vodi ili u temeljcu, koriste li putar ili maslinovo ulje, koliki su omjeri namirnica… No te male razlike nisu stvari koje toliko zna\u010dajno mijenjaju okus bilo kojeg ri\u017eota. Razlika je u cijeloj pripremi i poznavanju namirnica.<\/p>\n

Ina\u010de, milanski ri\u017eoto, u Italiji zvan risotto alla milanese ili risotto giallo (\u017euti ri\u017eoto), je jelo koje se poslu\u017euje kao predjelo. Kad god se na\u0111ete u talijanskom restoranu, mo\u0107i \u0107ete ga prona\u0107i na meniju pod “Primi piatti” zajedno s raznim tjesteninama. Talijani naj\u010de\u0161\u0107e jedu te\u017ei obrok nave\u010der, jer preko radnog tjedna pojedu doru\u010dak s nogu, a u pauzi za ru\u010dak pojedu sendvi\u010d.<\/p>\n

Za one koje neznaju, milanski ri\u017eoto se priprema sa \u0161afranom zbog kojeg ima jaku \u017eutu boju.<\/p>\n

SASTOJCI<\/strong> (za 4 osobe):<\/p>\n