{"id":3740,"date":"2016-12-05T08:45:57","date_gmt":"2016-12-05T07:45:57","guid":{"rendered":"https:\/\/e-kako.geek.hr\/?p=3740"},"modified":"2016-12-05T08:48:28","modified_gmt":"2016-12-05T07:48:28","slug":"napraviti-macaronse-kave","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/kultura\/napraviti-macaronse-kave\/","title":{"rendered":"Kako napraviti macaronse od kave ?"},"content":{"rendered":"

Macaronsi su kola\u010di\u0107i koji su se po\u010deli pe\u0107i u Francuskoj. Lijepih su pastelnih boja i slatkih okusa. Kola\u010di\u0107i kao \u0161to su macaronsi naj\u010de\u0161\u0107e se jedu uz kavu, pa za\u0161to onda ne napraviti macaronse od kave?<\/p>\n

Sastojci potrebni za macaronse od kave:<\/strong>
\n– 70 grama blan\u0161iranih badema
\n– 1 \u0161alica \u0161e\u0107era u prahu
\n– 2 bjelanjka
\n– 53 grama kristal \u2013 \u0161e\u0107era
\n– pola \u017eli\u010dice kave
\nSastojci potrebni za kremu:<\/strong>
\n– \u00bc \u017eli\u010dice kave
\n– 50 grama margarina<\/p>\n

Prije pripreme smjese, pe\u0107nicu je potrebno zagrijati na 180 stupnjeva.<\/p>\n

1) Bademe sameljite \u0161to sitnije.
\n2) Usitnjenim bademima dodajte \u0161e\u0107er te sve zajedno usitnite \u2013 najbolje \u0107e vam pomo\u0107i mlinac za orahe.
\n3) Da bi vam smjesa bila \u0161to finija, stavite je u sito kako bi je pro\u010distili od krupnijih komadi\u0107a.
\n4) Ponavljajte postupak prositnjavanja, sve dok vam ne ostanu dvije \u017elice smjese.
\n5) U tu smjesu umutite bjelanjke i \u0161e\u0107er u prahu. Svi sastojci trebaju se ravnomjerno sjediniti.
\n6) Smjesu treba tu\u010di 6 minuta. Uzmite mikser koji ima mogu\u0107nost pode\u0161avanja brzine te prve dvije minute miksajte u prvoj brzini, zatim druge dvije minute miksajte u drugoj brzini te zadnje dvije minute miksajte na najve\u0107oj brzini va\u0161eg miksera.
\n7) Smjesi koju ste miksali dodajte kave te miksajte jo\u0161 30 sekundi.
\n8) Ulijte sastojke u posudu za pe\u010denje.
\n9) \u0160pahtlicom poravnajte smjesu.
\n10) Uzmite \u010da\u0161u promjera 7 cm te pomo\u0107u nje radite oblike za macarons keksi\u0107e.
\n11) Napravljene oblike keksi\u0107a stavite na papir za pe\u010denje.
\n12) Macaronse treba pe\u0107i na 180 stupnjeva 15 minuta.<\/p>\n

Priprema kreme:
\n1) Rastopite kavu dodaju\u0107i joj \u00bc \u017eli\u010dice vru\u0107e vode. Zatim dodajte margarin.
\n2) Smjesu stavite u posudu za pe\u010denje i poravnajte \u0161pahtlicom.
\n3) Pecite 13 minuta na 180 stupnjeva. Tijekom tih 13 minuta, okrenite koji puta sastav kreme na drugu stranu.
\n4) Kad izvadite smjesu, pri\u010dekajte da se ohladi i smjesa i polovice kola\u010di\u0107a macaronsa.
\n5) Kad se ohlade nama\u017eite polovice keksa te ih spojite kao sendvi\u010d.
\n6) Kekse zamotajte u plasti\u010dnu foliju te ih stavite u hladnjak.<\/p>\n

Nakon \u0161to su kekse odstajale 24 sata u hladnjaku, spremne su za serviranje.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Macaronsi su kola\u010di\u0107i koji su se po\u010deli pe\u0107i u Francuskoj. Lijepih su pastelnih boja i slatkih okusa. Kola\u010di\u0107i kao \u0161to su macaronsi naj\u010de\u0161\u0107e se jedu uz kavu, pa za\u0161to onda ne napraviti macaronse od kave? Sastojci potrebni za macaronse od kave: – 70 grama blan\u0161iranih badema – 1 \u0161alica \u0161e\u0107era u prahu – 2 bjelanjka […]<\/p>\n","protected":false},"author":1975,"featured_media":3741,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[3,4,72],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3740"}],"collection":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1975"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=3740"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/3740\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/media\/3741"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=3740"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=3740"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=3740"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}