{"id":38,"date":"2011-02-14T22:47:44","date_gmt":"2011-02-14T21:47:44","guid":{"rendered":"http:\/\/e-kako.geek.hr\/2011\/02\/14\/kako-napraviti-domace-krafne\/"},"modified":"2015-07-23T20:21:45","modified_gmt":"2015-07-23T19:21:45","slug":"kako-napraviti-domace-krafne","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/kultura\/kako-napraviti-domace-krafne\/","title":{"rendered":"Kako napraviti doma\u0107e krafne?"},"content":{"rendered":"
Krafne su glavna slastica u vrijeme fa\u0161nika u sjevernoj Hrvatskoj. Jo\u0161 nazvane pokladnice, mo\u017eete na\u0107i pe\u010dene na ulici, u slasti\u010darnicama i pekarnicama za vrijeme karnevalskih sve\u010danosti na svakom uglu.Svatko zna svoje mjesto na kojemu mo\u017ee kupiti odli\u010dne krafne. Me\u0111utim, ako \u017eelite napraviti prave doma\u0107e krafne, od doma\u0107ih sastojaka, trebati \u0107e vam…<\/p>\n
SASTOJCI:<\/strong><\/p>\n Priprema kvasca:<\/strong> Razmrvite putar i bra\u0161no, dodajte \u0161e\u0107er, \u017eumanjke, malo soli i ruma, limunovu koricu i kvasac, vrhnje te toplo mlijeko pa umijesite tijesto dok ne nastanu mjehuri\u0107i u njemu. Tijesto zatim razvaljajte na debljinu od oko \u00bd centimetra i izre\u017eite. Ako nemate kalup za rezanje krafni, poslu\u017eiti \u0107e vam i \u0161ira staklena \u010da\u0161a.<\/p>\n Ostavite ih pokrivene kuhinjskom krpom da se di\u017eu oko 1 sat.Va\u017eno je da krafne pe\u010dete na vru\u0107em ulju (i ubacite ih na ve\u0107 vru\u0107e ulje) s obrnute strane od one na kojoj su se dizale i poklopite. Kad je ta strana gotova, okrenite ih i pecite otklopljene.<\/p>\n Nakon \u0161to su gotovo, napunite ih marmeladom po izboru i posipajte \u0161e\u0107erom u prahu. Razveselite svoje klince ili ma\u0161kare i u\u017eivajte u fa\u0161niku.<\/p>\n Dobar tek!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Krafne su glavna slastica u vrijeme fa\u0161nika u sjevernoj Hrvatskoj. Jo\u0161 nazvane pokladnice, mo\u017eete na\u0107i pe\u010dene na ulici, u slasti\u010darnicama i pekarnicama…<\/p>\n","protected":false},"author":3573,"featured_media":37,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[4,3],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/38"}],"collection":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3573"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=38"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/38\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/media\/37"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=38"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=38"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=38"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}\n
\nZagrijte decilitar mlijeka da bude toplo, nikako vru\u0107e, i u njemu rastopite dvije \u017elice \u0161e\u0107era. Zatim razmrvite kvasac i pomije\u0161ajte te ostavite da se digne. Trebat \u0107e mu 10 do 15 minuta, ovisno o svje\u017eini. Uzmite ve\u0107u posudu za pripremu kvasca jer on prili\u010dno naraste. Sastojke poput \u0161e\u0107era i mlijeka uzmite od ukupne koli\u010dine za recept.<\/p>\n