{"id":45,"date":"2011-05-30T11:06:32","date_gmt":"2011-05-30T10:06:32","guid":{"rendered":"http:\/\/e-kako.geek.hr\/2011\/05\/30\/kako-napraviti-afganistanski-bolani\/"},"modified":"2019-12-15T13:24:51","modified_gmt":"2019-12-15T12:24:51","slug":"kako-napraviti-afganistanski-bolani","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/geek.hr\/e-kako\/kultura\/kako-napraviti-afganistanski-bolani\/","title":{"rendered":"Kako napraviti afganistanski bolani?"},"content":{"rendered":"
\u017delite li probati ne\u0161to ne svakida\u0161nje? Donosimo vam recept iz Afganistana. Afganistanski bolani, tj. punjeni kruh.<\/p>\n
POTREBNI SASTOJCI :<\/strong>[doubleparagraphleft]\u00a0Tijesto<\/strong> :<\/p>\n PRIPREMA:<\/strong>\n
\n
\nTijesto – Pomije\u0161ati suhe sastojke i dodati \u0161alicu mlake vode i zamijesiti tijesto kao za pizzu. Ostaviti na toplom mjestu da se di\u017ee 1h. Nakon toga premijesiti i napraviti 4 kuglice veli\u010dine dlana i zamotati ih u plasti\u010dnu foliju kako se ne bi sasu\u0161ile i ostaviti odmoriti 10-15min. Zatim razvaljati tijesto u obliku kruga. Nadjev se puni na jednu polovicu i mota ovisno o \u017eelji. Ili samo preklopiti i stisnuti krajeve da ne bi iscurilo ili u obliku trokuta.<\/p>\n