Vodite računa o učinku

Ako želite pristupiti klađenju na malo ozbiljniji i profesionalniji način, trebali bi pratiti svoj učinak (primjerice jednostavnom tablicom u Excelu). Ta odluka mogla bi vam značajno pomoći prilikom postizanja zarade. Previše kladioničara danas ne prati svoj učinak, a mi ćemo vam dati par razloga zašto biste trebali.

Znanje je moć

Znati gdje točno i kako stojite s klađenjem na kraju svakog dana je vrlo važno. Ako ste, primjerice, imali uspješan tjedan i imate lošu nedjelju popodne, vjerojatno ćete osjećati manju potrebu da ganjate svoj izgubljeni novac. Svi ponekad imamo loše dane, ali znati gdje točno stojite možda će vam smiriti nervozu i pomoći da dođete do boljih i točnijih odluka u tom kratkom periodu.

Snage i slabosti

Detaljna analiza klađenja trebala bi isticati gdje se skrivaju vaše snage i slabosti. Znati to će vam biti od velike koristi gledajući dugoročno. Na primjer, možete doći do zaključka da ste bolji u klađenju na određeni sport prije samog početka za razliku od klađenja uživo. Tada se možete koncentrirati i bazirati samo na taj tip klađenja. Ujedno se rješavate loših kladioničarskih navika i stječete nove. Ovo možete primjeniti na svaki sport. Znat ćete u kojem sportu ste dobiri, a u kojem ne i isto tako moći ćete se fokusirati i na samo odabrane sportove. Biti profesionalan znači naći i prepoznati svoju snagu i iskoristiti ti ju što je više moguće. Bez vođenja statistike, teško ćete prepoznati svoju snagu.

Dnevnik klađenja

U vašim statistikama klađenja, možete posvetiti posebni odjeljak velikim okladama. Prije nego utakmica počne ili igrač udari prvi servis, dobra je ideja zabilježiti zažto ste odabrali bas tu okladu. Ne morate ići opširno u detalje, dovoljna je samo mala bilješka. Ukoliko dođe do gubitka ovo ima ogromnu prednost što se tiče psihe jer se uvijek možete vratiti na svoju bilješku i pročitati zašto ste odigrali baš tu okladu te zašto ste bili u pravu i niste pogriješili što ste pokušali. Zapamtite, samo zato što je oklada izgubljena, ne mora značiti da je loša. Dugoročno je lako to zaboraviti, stoga vodite bilješke kako bi ostali mentalno jaki.

Možete li postati profesionalac?

Kad se kladite, neki od vas imaju želju ovo raditi profesionalno ili barem biti sposobni toliko dobro analizirati parove da bi mogli zarađivati samo od toga. Proučavajući i analizirajući satima, možda i postoji šansa da vam to pođe za rukom, no prije nego napravite taj korak, morate znati jednu stvar – možete li plaćati račune? Detaljno vođenje statistike i svega što ide uz praćenje prijašnjih oklada trebalo bi imati i rubriku odvojenu za iznose koji vam trebalu za račune. Prvo i osnovno prije nego postanete profesionalac je da morate biti u mogućnosti platiti sve račune i ne srljati u nepoznato. Svaki mejsec morate uspoređivati profite i paziti jako oprezno na eventualnu nemogućnost plaćanja osnovnih životnih potreba.  

Loša strana svega

Ne postoji baš nešto negativno što možemo reći o vođenju statistike klađenja. Zašto ne bi hjteli znati kako stojite na kraju dana, tjedna, mjeseca ili godine? Jedina loša strana koje se možemo sjetiti je da postanete preuspješni. Da, dobro ste pročitali. S uspjehom dolazi višak samopouzdanja, a višak samopouzdanja donosi sa sobom neke ishitrene odluke jer mislite da ako vam se dosad ništa loše nije dogodilo – niti neće. Tu se varate. Možda ste počeli s podizanjem uloga i desi vam se kraći crni niz. Niz ni ne mora biti dug da bi izgubili sve jer ste zbog viška smaopouzdanja odlučili povećati ulog. Budite oprezni kada gubite, a još oprezniji kada dobijate.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Popularne igre
Book of Dead
Book of Dead

Jedna od najpopularnijih slot igara čiji je koncept vrlo jednostavan za shvatiti

Book of Ra
Book of Ra

Bez ikakve sumnje jedna od najigranijih slot igara u kasinima diljem svijeta

Shining Crown
Shining Crown

Vrlo popularna slot igra u hrvatskim casinima i automat klubovima.

Dolphin’s Pearl
Dolphin’s Pearl

Slot igra koja vas vodi u čarobni svijet morskih dubina

Lucky Lady’s Charm
Lucky Lady’s Charm

Omiljena slot igra s pet stupaca i pet "kugli" koje otvaraju bonus