KategorijeSavjeti i Trikovi

10 stvari koje ne smijete zaboravit kad je u pitanju u proljetno čišćenje (2. dio)

Lokalni servis za čišćenje dao nam je odlične savjete za proljetno čišćenje koje nam slijedi. Koji su vaši savjeti za generalno čišćenje?

Nedavno smo razgovarali s lokalnim servisom za čišćenje koji nam je dao odlične savjete vezane za proljetno čišćenje. Prvih 5 savjeta objavili smo u prethodnom članku, a možete ih pročitati klikom na link u nastavku, a mi ćemo se u ovom članku pozabaviti s drugih 5 savjeta.

10 savjeta za kvalitetno proljetno čišćenje stana i kuće

6.) Očistite ladice i police od mrvica i prljavštine

Ono što svakako ne spada u redovno čišćenje jesu police i ormarići. Oni često s vremenom nakupe raznu prljavštinu, od mrvica, kose, pa čak i mrtva koža koja otpada mogu se s vremenom nakupiti. Očistite ih, sada je vrijeme.

Najbolje je da police i ormariće prvo ispraznite i riješite se svega što vam više ne treba“, preporučuju. “Dalje, usisavajte unutarnje dijelove ormara. Moguće da niti to neće biti dovoljno, stoga ih očistite vlažnom krpom. Ako imaju velike mrlje, upotrijebite vlažnu spužvicu. te s oštrijim dijelom očistite i zatim osušite.

7.) Generalno proljetno čišćenje frižidera

Higijena u frižideru je nešto na što ne treba posebno skretati pažnju. Svakome treba biti jasno da čišćenje prostora u kojem držimo hranu je nužno. No, povremeno prelaženje površine nije dovoljno, napravite generalku.

Jednostavno uklonite sve iz frižidera, uključujući i staklene police. Usisavačem dosegnite svaki kutak frižidera kao pripremu za generalno čišćenje. Nakon toga uz pomoć spužvice, deterdženta i tople vode očistite i osušite sve površine u frižideru.

Isto možete napraviti i sa svim dodatnim dijelovima frižidera koje ste prethodno uklonili iz frižidera. Očistite ih kao što perete suđe. Proces može biti malo duži i zahtjevniji, no ovo je nužno raditi periodično, čak i više puta godišnje.” – ističu u servisu za čišćenje.

8.) Kemijsko čišćenje garnitura i madraca

Ono što ovaj servis za čišćenje ističe kao vrlo bitnu stavku jest i kemijsko čišćenje namještaja. Naime, možemo mi periodički uz pomoć usisavača pokušati očistiti naš namještaj.

No, na tom namještaju sjedimo, ležimo, spavamo, te ga je potrebno kemijski očistiti, što se može samo uz pomoć specijalnih strojeva, a ono što izlazi iz takvih površina teško je povjerovati, da nema videa koji možemo naći na njihovom Instagram profilu.

9.) Prašina iza TV-a, monitora i računala

Za pretpostaviti je da čistite površine ispred televizora, monitora i računala. No, iza tih uređaja nakuplja se velika količina prašine koju treba iz više razloga očistiti. Objasnit će nam, naravno, servis za čišćenje.

Elektricitet je magnet za prašinu, stoga ćete pronaći veliku količinu prašine iza TV-a i ostalih sličnih uređaja. Uz pomoć usisavača usisavajte cijelu prašinu, te konačno, površinu prođite krpicom od mikrofibera za završni ‘touch’. Osim što ćete smanjiti količinu prašine i probleme s alergijom u svojoj kući, vaši uređaji imat će duži vijek trajanja.

10.) Kamenac u kuhalu, ali i na glavi tuša

Već smo vam napisali kako se vrlo jednostavno možete riješiti kamenca u kuhalu uz neke poznate trikove, a proljetno čišćenje može biti idealno vrijeme da demonstrirate to.

Slične trikove možete iskoristiti da očistite i glavu od tuša, u kojem se također skuplja kamenac, te s vremenom većina rupica ne propušta vodu. Mnogi se u takvim situacijama riješe glave, kupe novu, no probajte je očistiti, možda ćete uštedjeti koju kunu.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close