Savjeti

6 razloga zašto kupovati na tržnicama

Nema bolje osobe za dobiti savjet o svježem voću i poveću od one koja ga sama sadi i ubire. To je samo jedan razlog zašto je dobro kupovati na tržnicama, a ne u velikim supermarketima.

Pripremili smo listu još nekoliko razloga zašto kupiti svježe i kvalitetno, umjesto onog koje je sumnjivog podrijetla i kvalitete.

Svježe namirnice – voće i povrće na tržnice dolazi svježe, netom nakon što je ubrano, za razliku od onog u velikim trgovačkim lancima. Budući da takva hrana putuje vrlo kratko, svi okusi su sačuvani, ona je zrela i spremna za konzumaciju, a tu svježinu možemo vrlo lako osjetiti.

Voće i povrće koje je u sezoni – na tržnicama se neće pojaviti egzotične namirnice ili one koje nisu u sezoni, nego svježe i one koje su karakteristične podneblju.

Pomažete proizvođačima – ljudi koji prodaju na tržnicama najčešće sami proizvode voće i povrće i jedino od toga žive, stoga je kupovina te hrane pomoć njima, a uz to hrana je i nevjerojatno kvalitetna. Cijeli obitelji često preživljavaju zahvaljujući proizvodnji voća i povrća, a ta proizvodnja je kvalitetna i stoga je dobro kupovati na tržnicama.

Sigurno i hranjivo – hrana koja dolazi u velike trgovačke centre proizvodi se na veliko i tretira raznim pesticidima. Lokalni poljoprivrednici ih koriste puno manje, stoga možete biti sigurni da su hranjive tvari u njima sačuvane, te da je takva hrana sigurna za zdravlje.

Više izbora – u supermarketima je izbor najčešće ograničen na ono što potrošači najviše kupuju, a na tržnicama se zna pronaći svega i svačega. Isto tako, možete kušati zalogaj i ocijeniti koji prodavač ima bolji proizvod i na temelju toga donijeti odluku o kupnji.

Saznajete više o tome što jedete – lokalni poljoprivrednici vam mogu udijeliti koriste savjete i informacije u vezi voća i povrća, a tako ćete bolje upoznati ono što jedete, te naučiti ponešto o svakoj vrsti biljaka.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close