LjepotaSavjeti i Trikovi

Aktivni ugalj za izbjeljivanje zuba

Aktivni ugalj (iako je crn) jako dobro izbjeljuje zube. Mnogi se iznenade, no riječ je o prirodnom spoju koji sakuplja nečistoće, koje ispiranjem uklanjate iz usne šupljine.

Prvo da napišemo u par rečenica – što je aktivni ugalj? Aktivni ugalj prirodni spoj koji se još u povijesti koristio za liječenje određenih oboljenja, pa je i danas sredstvo kojim se služimo kada trebamo očistiti organizam, pa tako i zube. Iako ga zovemo aktivni ugalj, riječ je o drvenom uglju. Zovemo ga aktivni, jer on tako i djeluje, zbog čega je odlično sredstvo za čišćenje našeg organizma. Aktivni ugalj djeluje tako da privlači i upija u sebe štetne elemente, koje kasnije izbacimo zajedno sa aktivnim ugljenom. Da bi se koristio u medicinske svrhe, drveni ugalj se obradi, pa je takav pogodan za medicinsku upotrebu.

Koristimo ga za izbjeljivanje

Aktivni (medicinski) ugljen se koristi za izbjeljivanje zuba. Sa finim crnim prahom možete četkati zube, čime će se nečistoće, bakterije i mikroorganizmi upiti u ugalj, koje kasnije izbacite ispiranjem usne šupljine. Ovaj neobični trik zapravo se dugo koristi, no danas, korištenjem raznih komercijalnih preparata, otišao je u zaborav. Isprobajte i uvjerite se u djelotvornost aktivnog ugljena.

Aktivni ugalj

Kako se koristi aktivni ugljen?

U manjoj keramičkoj ili staklenoj posudi rastvorite dvije tablete aktivnog uglja sa malo vode. Dobro pomiješajte, sve dok ne dobijete smjesu koja po gustoći podsjeća na pastu za zube. Smjesu stavite na četkicu za zube i perite kao i prilikom četkanja s pastom za zube.

Nakon toga isperite usta, pa ponovite još jednom. Nakon drugog četkanja još jednom dobro isperite usta, i uklonite tragove uglja.

Aktivni (medicinski) ugalj je bez okusa, pa nećete imati neprijatni osjećaj dok četkate zube.

Djelovanje aktivnog uglja

Prah aktivnog uglja ima blago abrazivno djelovanje, i ono najvažnije upijajuće svojstvo. S ovim prahom zube čistite na dva načina. Zbog abrazivnog djelovanja sa zuba skidate naslage, a upijajuće djelovanje uglja uklonit će sve nečistoće iz usta.

Ipak, nemojte pretjerivati sa ovim tretmanom. Zube čistite aktivnim ugljenom tek jednom tjedno, ili još bolje 1 u 10 dana.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close