Ljepota

Biljni šampon za lijepu i njegovanu kosu

Biljni šampon za kosu, recept i upute za korištenje šampona. Sami sebi napravite prirodni šampon od bilja.

Ne trebate dalje tragati za receptom – kako izraditi biljni šampon kod kuće. Ovom prilikom ćemo opisati postupak izrade biljnog šampona, i spomenuti kako se koristi i kome će dobro doći.

U ovom receptu šampon ćete praviti od biljaka, koje mu daju aromu ali i svojstva zbog kojih dobro djeluje na ljepotu, volumen i općenito izgled kose.

Biljni šampon

Napravite biljni šampon, s kojim ste sasvim sigurni u kvalitetu i neće biti skup, kao što su komercijalni šamponi kakve kupujete po trgovinama.

Da bi napravili kvalitetan biljni šampon, slijedite recept koji donosimo u nastavku.

Recept za biljni šampon

Za izradu šampona trebat će vam par sastojaka, koje lako možete pronaći. Neke od njih kupite u trgovini zdrave hrane, ili biljnoj apoteci. Čak i kada kupite sve potrebne sastojke, ovaj biljni šampon će biti daleko povoljniji nego da ste odabrali neki od poznatih proizvođača.

Sastojci potrebni za šampon:

  • 400 ml tekućeg sapuna
  • 4 žličice kamilice
  • 1 žličica paprene metvice
  • 1 žličica ružmarina
  • 1,5 dl destilirane vode
  • 20 kapi eteričnog ulja mente
  • 20 kapi eteričnog ulja ružmarina

Priprema (izrada) šampona: U destiliranoj vodi skuhate jaki čaj od gore spomenutih biljaka. Možete odabrati i neke druge biljke, po vašem osobnom ukusu. Ovdje smo spomenuli kamilicu, jer je ta biljka dobra za gotovo sve prilike i sve tipove kose. Kamilica djeluje blago i umiruje vlasište. Ružmarin sa druge strane regulira masnoću, a paprena metvica osvježava, dezinficira i umiruje. Kada tome pridodate i eterična ulja, onda će vaš šampon biti još više učinkovit.

Da bi napravili šampon, trebate se poslužiti tekućim sapunom – koji će biti baza. Izrada tekućeg sapuna zapravo i jeste najveći dio posla. Nikako nemojte koristiti kupovni tekući sapun. Sami sebi napravite bazu, pa da šampon bude 100% prirodni. Za točan postupak izrade tekućeg sapuna posjetite ovaj link. Pogledajte još neke recepte – kako izraditi sapun kod kuće.

Da bi šampon bio prirodni, potrudite se izraditi sebi šampon od prirodnih sastojaka. U slučaju da niste vješti u izradi sapuna, pronađite nekoga tko jest, i kupite koliko vam treba.

Šampon koji ste dobili je blag, i jako efikasan u pranju kose. Šampon daje kosi volumen i izgled njegovanog vlasišta. Kosa neće biti suha, ni previše masna. Imat ćete dojam da ste koristili regenerator.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close