Ljekovita biljkaRecept

Bobice smreke: Prirodni lijek od kleke

Napisat ćemo neke od načina primjene kleke u narodnoj medicini. Uz pomoć ovih malenih bobica možete izliječiti mnoge bolesti i poteškoće sa zdravljem.

Liječenje bobicama kleke

Poznata je u svijetu takozvana Knajpova metoda liječenja bobicama kleke. Ova terapija pomoći će osobama koje pate od migrena, probavnih poteškoća, reumatskih bolesti, bolnih menstruacija, te nekih hormonalnih poremećaja.

Knajpova terapija izvodi se u trajanju od 23 dana, a u liječenju se koriste bobice kleke.

Knajpova terapija: Bobice dobro zdrobite zubima i žvačite ih, te na kraju i progutajte.

Prvog dana uzmite 4 bobice, drugi dan 5 bobica kleke, i svakog narednog dana po jednu bobicu više, i tako sve do dvanaestog dana, kada se uzima 15 bobica. Od trinaestog dana smanjiti broj bobica (svaki dan po jednu bobicu manje), sve dok opet ne dođete na početne 4 bobice. Ako ste dobro računali, terapija će trajati 23 dana, što je dovoljno za vidno izlječenje i napredovanje zdravstvenog stanja kod bolesnika.

NAPOMENA: Terapiju ne smiju provoditi osobe sa upalnim oboljenjima bubrega.

Čaj od kleke dobar je za bolesti bubrega

Gore smo već upozorili da se bobice kleke ne preporučuju bubrežnim bolesnicima. I kod ovog recepta je potrebno prvo zatražiti savjet liječnika, pa tek onda započeti liječenje.

Ako vam liječnik odobri, lijek pripremite po sljedećem receptu: jednu žličicu sitno zdrobljenih bobica kleke zalijte sa 2 dl proključale vode. Poklopite i pustite 10 minuta da se čaj lagano ohladi. Nakon što je čaj stajao, procijedite ga i popijte u dvije doze dnevno. Dozirajte napitak dvaput na dan, po 1 punu šalicu.

Čaj možete piti i u maloj rakijskoj čašici, na svakih dva sata.

Ako ste se odlučili na ovu terapiju, trebate znati da je jako važno prekinuti sa terapijom na vrijeme. Naime, bobice kleke u sebi sadrže spoj trepetin, za koji znamo da može izazvati upalu i nadražaj u bubrezima.

Lijek od kleke za bubrege

Od bobica kleke možete napraviti prirodni lijek za bolji rad bubrega. To znači da će ovaj lijek ubrzati pražnjenje kiseline i njeno taloženje u organizmu. Kleka će pomoći i kod pojačane prostate, infekcija mokraćnog mjehura i upala u mokraćnim kanalima. Lijek koji ćemo opisati u nastavku dobar je za izbacivanje kamenca, i pijeska iz mokraćnih kanala.

Napravite lijek po receptu: Uzmite 2 pune žlice zdrobljenih bobica kleke, i stavite ih u pola litre proključale vode. Vodu sklonite sa kola, i pustite da bobice stoje 30 minuta u vrućoj vodi. Nakon pola sata, procijedite napitak i pijte lagano, tijekom dana. Ovako pripremljen čaj možete piti najduže u periodu od 7 dana uzastopno. Čaj od kleke za bubrege dozira se tako, da se svaka 3 sata popije po jedna mala rakijska čašica.

Ljekoviti sok od kleke prirodni je lijek za šećernu bolest

Sok od kleke

U nastavku donosimo prirodni lijek (sok od kleke) koji liječi šećernu bolest.

Sastojci za sok su:

  • 0,5 kg smreke (bobica)
  • 3 litre vode
  • 1 limun

Priprema soka: Bobice kleke stavite u odgovarajuću staklenku, i napunite vodom do vrha. U vodu dodajte sok od jednog limuna, i ostavite sve to da stoji par dana.

Kada bobice kleke počnu tonuti na dno, sok je spreman za piti.

Kada potrošite ⅔ soka, možete dodati novu vodu, i sve tako dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice potonu na dno, potrebno je krenuti sa novom pripremom lijeka.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker