Kako liječitiPrirodni lijekovi

Brzo i prirodno liječite upalu grla

Upalu grla uzrokuju virusi i bakterije koji zbog nešto slabijeg imunološkog sustava imaju priliku da zavladaju u organizmu. Ako spominjemo upalu grla, trebamo znati da se misli na tri vrste bolesti koje se mogu razlikovati.

Pod tim pojmom podrazumijevamo tri različite vrste bolesti, a to su upala ždrijela, upala krajnika i upala grkljana i glasnica.

Riječ je o čestim bolestima koje se najviše javljaju u hladnijem godišnjem razdoblju, što svakako ne isključuje mogućnost da se bolest javi i usred ljeta.

Simptomi upala koje spominjemo, manifestiraju se bolom i peckanjem u grlu, otežanim gutanjem, kašljem, a ponekad i povišenom tjelesnom temperaturom. Najčešći uzročnici upale grla su virusi a znatno rjeđe bakterije, među kojima posebno mjesto zauzima beta-hemolitički streptokok grupe A.

U slučaju virusne upale grla, antibiotici u liječenju neće pomoći pa za liječenje jako često koristimo narodne lijekove, kako bi što prije pobijedili uzročnike upale i ublažili simptome bolesti.

Koji su to prirodni lijekovi koji će pomoći da liječite upalu grla?

Priroda nam je podarila lijek za skoro svaku bolest, a na nama je da to što pametnije iskoristimo. U slučaju upale grla, ističe se ljekovita biljka kadulja ili lat. Salvia officinalis. Kadulja u sebi sadrži preko 60 različitih spojeva i supstancija koje sinergijski djeluju na čitav niz problema. Jedna od osobina tih spojeva je snažno antibakterijsko i antivirusno djelovanje čime uništava i sprječava razmnožavanje bakterija i virusa u našem grlu. U modernim farmaceutskim preparatima za tretiranje usne šupljine često ćete naći upravo kadulju kao glavni sastojak. No ipak najbolje rezultate daje u čistom prirodnom obliku bez dodatnih primjesa.

Kako bi u potpunosti iskoristili ljekovito djelovanje kadulje, te liječili upalu grla možete pronaći hidrolat ove ljekovite biljke. To je jako specifičan proizvod, dobiven metodom destilacije. Ovim postupkom se izdvaja puno više vrijednih i ljekovitih supstancija koje bi drugim metodama bile izgubljene. Hidrolat je kondenzirana vodena para koja u svakoj svojoj kapljici sadrži otopljene biljne komponente i molekule eteričnog ulja. Ova čudesna tekućina izdvaja se specifičnim okusom, mirisom, kemijskim sastavom te jakim terapeutskim svojstvima. Ako imate priliku, posjetite obližnju biljnu ljekarnu i zatražite ovaj hidrolat. Ako pak ne možete pronaći hidrolat kadulje, onda vam savjetujemo da primjenjujete ljekoviti čaj od te biljke.

Dovoljno je da čajem od kadulje grgljate i ispirete usnu šupljinu. Kadulja će svojim djelovanjem zaustaviti napredovanje virusa i bakterija, što će dovesti do izlječenja.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close