Ljekovita biljka

Čaj od hibiskusa snižava krvni tlak – Prirodni lijek za normaliziranje krvnog tlaka

Hibiskus je vrlo cijenjena biljka koja obično raste u tropskim područjima diljem svijeta. Prvi je put otkrivena u Angoli, a njezin ugodan okus s vremenom je postao vrlo popularan u sjevernoj Africi, na Bliskom istoku pa i u Europi. Ta je biljka bila vrlo značajna u drevnom Egiptu jer su ga, navodno, konzumirali faraoni.

Odličan prirodni lijek koji će sniziti povišeni krvni tlak.

Hibiskus ima dugo povijest korištenja kao lijeka u mnogim afričkim i azijskim zemljama. Pred kraj prošlog stoljeća, iranski znanstvenici dokazali su njegova ljekovita svojstva. Proveli su istraživanje na grupi ljudi, kao rezultat toga došlo je smanjenja krvnog tlaka. Također, može se uzimati i preventivno, kako bi spriječio visoki krvni tlak i srčani udar. Liječnici smatraju da čak i male promjene krvnog tlaka mogu pomoći uvelike smanjiti rizik od moždanog i srčanog udara, a te bolesti su česti uzrok smrtnosti.

Ova biljka je prirodni antioksidans koji također ima svojstva za snižavanje razine kolesterola u krvi, ali najučinkovitija je u regulaciji krvnog tlaka. Mnoge su studije pokazale da hibiskus vrlo povoljno djeluje na kardiovaskularni sustav budući da proširuje arteriju i usporava oslobađanje hormona koji steže krvne žile. Ima i svojstva pomoću kojih čisto tijelo od nepotrebnih toksina i štetnih tvari.

Može se konzumirati kao prah, hladni napitak te kao čaj. Prepoznatljive je crvene boje te ima kiselkasti okus. Sadrži enzime, vitamin C, eterična ulja i mnoge druge tvari koje ga čine vrlo ljekovitim. Studije su pokazale da, osim što normalizira krvni tlak, djeluje i na snižavanje razine kolesterola. Čaj od ove biljke poboljšava i imunitet.

Dobar je i za gubitak tjelesne težine, daje osjećaj sitosti. Redovito konzumiranje osigurat će vam dobru liniju. Kako bi čaj ima pozitivne učinke, treba popiti jednu ili dvije šalice na dan. Ako želite napraviti korak naprijed za svoje zdravlje konzumirajte čaj od hibiskusa, ljekovita svojstva te biljke su mnogobrojna.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker