Ljekovita biljkaRecepti

Čišćenje krvi i odstranjivanje suvišnih tvari uz pomoć prirodnih lijekova

Postupak, odnosno lijek može se koristiti usporedno s liječenjem osnovne bolesti probavnog trakta, a traje 15 do 30 dana, ovisno o težini bolesti.

Naša krv se lako može onečistiti i to većinom zbog naše nepažnje i nebrige prema nama samima.

Najčešće mi sami svoju krv zagadimo uzimanjem nezdravih namirnica, uživanja u alkoholu, cigaretama i nekim drugim još jačim opijatima, kao i uzimanjem raznih sintetičkih preparata za koje mislimo da nam u stvari pomažu.

Sve to dovodi do nagomilavanja toksina u organizmu, opterećenja rada organa za pročišćavanje, te na kraju do mnogih zdravstvenih problema koji dolaze kao posljedica svega spomenutog.

Kada se u organizmu nakupe štetne i toksične materije, one prelaze u krvotok, pokušavajući da se izbace putem kože. Mnoge osobe imaju probleme sa aknama, upravo zbog nakupljanja štetnih materija u organizmu i krvi.

Ako krv ne uspe da se pročisti putem kože, štetne materije ostaju zarobljene i tada nastaju mnogi kronični zdravstveni problemi, na primjer gojaznost. Iz tog razloga, jako je bitno da se podvrgnete pročišćavanju krvi putem prirodnih namirnica, koje pomažu tijelu da se pročisti.

Postupak, odnosno lijek može se koristiti usporedno s liječenjem osnovne bolesti probavnog trakta, a traje 15 do 30 dana, ovisno o težini bolesti.

Kako je rečeno u uvodnom tekstu, taj se postupak provodi prije početka liječenja glavne bolesti, osobito kada je riječ o pušačima i izrazitim gurmanima.

Liječenje, odnsono čišćenje krvi uz pomoću čaja

Sastav čaja: 30 g listova šumske jagode, 30 g listova maline, 30 g listova kupine, 30 g kunice (više cvjetova), 30 g cvjetova i listova jaglaca, 30 g cvjetova crnog trna, 30 g listova i cvjetova lazarkinje i 30 g mlade vrbove kore

Pripremanje i primjena čaja: Sve trave usitniti, smiješati te 10 g mješavine ubaciti u 1 litru proključale vode. Promiješati i pustiti da kuha pola minute poklopljeno. Hladan čaj procijediti u tamnu bocu i piti 5 dl dnevno, vremenski proizvoljno. Prije upotrebe, u hladan čaj može se dodati malo meda i svježe ocijeđenog limunovog soka.

Sastav drugog čaja: 40 g hrastove kore, 40 g vrbove kore, 20 g glogova cvijeta i lista, 20 g majčine dušice, 20 g kunice, 10 g cvijeta crnog trna, 10 g listova komorača i 10 g listova celera

Pripremanje i primjena čaja kao kod prethodnog recepta.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close