Prirodni lijekoviRecepti

Crna rotkva će pomoći protiv bronhitisa i kašlja

Crna rotkva se pokazala jako dobra u liječenju kašlja i bronhitisa.

Kako se pravi lijek od crne rotkve?

Crna rotkva se u mnogim situacijama pokazala kao jako korisna i ljekovita biljka. Ovo je samo jedna od takvih situacija. U nastavku ćemo spomenuti kako da iskoristite crnu rotkvu kao prirodni lijek.

Slijedite recepte koje vam donosimo i kratke upute o primjeni prirodnog lijeka od crne rotkve.

Ako želite saznati kako da sami sebi napravite prirodni lijek od crne rotkve, pročitajte kompletan članak.

Sirup od crne rotkve, protiv bronhitisa – Sastojci za ovaj prirodni lijek su 2 čaše soka od mrkve, 2 čaše soka od cikle, 2 čaše soka od crne rotkve, 2 čaše soka od brusnice, čaša soka od aloe i 10 limuna. Sirup je jako zdrav, a priprema se na sljedeći način: Pomiješajte svježe iscijeđene sokove. U stroju za mljevenje mesa samljeti 10 neprskanih limuna s korom, ali bez koštica. Dodajte 200 ml alkohola (rakije ili votke) i 500 g šećera. Sve sastojke stavite u staklenku i ostavite da stoji 20 dana na tamnom mjestu povremeno miješajući kuhačom. Procijedite i to ej to, dobili ste odličan ljekoviti sirup protiv bronhitisa.

Ovaj sirup se uzima na sljedeći način: Uzimajte po 30 g triput na dan pola sata prije jela. Djeca neka uzimaju dvostruko manju dozu.

Sirup protiv kašlja pripremljen od crne rotkve – Sastojci za ovaj sirup su: Crna rotkva i med. Pripremite sirup na sljedeći način: Crnoj rotkvi odrežite gornji dio kao poklopac, a unutrašnjost izdubite tako dobiti “posudu” debljine 1-1,5 cm. U udubljenje stavite žlicu cvjetnog meda te ostavite da odstoji poklopljeno dok ne nastane sirup (oko 4-5 sati). Kada se med procijedi kroz rotkvu, stavite novi i ponavljajte postupak sa istim komadom rotkve sve dok se rotkva ne smežura.

Primjena: Uzimajte po žlicu sirupa triput na dan. Učinkovit je protiv kašlja i bronhitisa, naročito kod djece.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close