Zdravlje

Dječak (11) u Zagrebu preminuo od posljedica korona virusa

Danas nam iz Zagreba dolaze vrlo tužne vijesti. Naime, imamo najmlađu žrtvu od posljedica zaraze korona virusom. Radi se o 11 godina mladom dječaku, koji je bio pozitivan na COVID-19, a kao uzrok smrti smatra se multiorganski upalni sindrom.

Dječak je bio pozitivan na koronu, preminuo je najvjerojatnije od multisistemskog upalnog sindroma. Došlo je do prekomjernog upalnog odgovora u tijelu, i nažalost dječak je preminuo” – rekao je ministar Vili Beroš, a prenose 24 sata.

Što je multiorganski upalni sindrom?

Multisistemski upalni sindrom nastaje uslijed prekomjernog imunološkog odgovora, najčešće se događa kod mlađe populacije, zdrave djece, koja nisu imala nikakve kronične bolesti.

Dodatne komplikacije događale su se kod djece koja su imala ili preboljela korona virus, na što je prije nekoliko dana upozoravao Tadej Avčin, šef odjela za alergologiju, reumatologiju i kliničku imunologiju na Pedijatrijskoj klinici u Ljubljani.

Hitno operiran, za vrijeme i nakon operacije došlo do komplikacije

Imao je anamnezu od nekoliko dana povišene temperature, glavobolje i bolova u trbuhu. Zbog sumnje na akutno zbivanje u trbuhu zaprimljen je na odjel dječje kirurgije i napravljena je laboratorijska i dijagnostička obrada koja je ukazala na bubrežnu insuficijenciju, poremećaj koagulacije, znakove sepse. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja” – objasnio je ravnatelj Klinike za dječje bolesti, Goran Roić.

Prije uvođenja u anesteziju došlo je do zastoja rada srca. Dijete je reanimirano i nakon stabilizacije je dovršen operativni zahvat, ali je u postoperativnom tijeku dijete bilo ovisno o respiratornoj i kardiovaskularnoj potpori te se, zbog pozitivnog COVID-19 nalaza, posumnjalo da je došlo do komplikacija i multiorganskog zatajenja” – objasnio je, a prenose 24 sata.

Tags

Related Articles

Nastavi čitati

Close
Back to top button
Close
Close