IshranaVježba

Dobri načini za gubljenje kalorija – Par savjeta koji će vam pomoći

Pretilost je jedan od najvećih zdravstvenih problema u svijetu. Ono što je osobito zabrinjavajuće je da broj pretilih raste na alarmantnu stopu. Stoga, ljudi s povećanim brojem kilograma trebali bi smršavjeti kako bi smanjili rizike od bolesti. Isto tako, dokazano je da održavanje zdrave tjelesne težine može povećati dugovječnost.

Najvredniji savjet je vježbati. No, mnogi odustaju od vježbanja jer je dosadno i monotono.

Međutim, jeste li ikad probali dodati zabavu u svoje vježbanje. Na primjer, možete slušati glazbu dok trčite ili vozite bicikl. Jednostavno, stavite svoje omiljene pjesme na mobitel i uživajte u vježbanju te slušanju glazbe. Nažalost, vrlo ja lako upasti u dosadnu rutinu vježbanja, tako da ovo može biti izvrstan način dobivanje motivacije.

Postoji nekoliko vježbi koje uključuju gotovo svaku skupinu mišića u tijelu, jedan od takvih vježbi je plivanje. Mnogima omiljena ljetna rekreacija izvrsna je gubitak težine te jačanje organizma. Za 25 minuta laganog plivanja možete sagorjeti minimalno 250 kalorija, osim toga jačate mišiće i izdržljivost. A sve to vodi prema zdravijem tijelu.

Ukoliko nemate mogućnost plivanja u zimskim mjesecima, možete se posvetiti vježbanju u toplini svog doma. Postoje mnogobrojne vježbe i planovi treninga koji su dostupni na internetu stoga sve je na vama i vašoj motivaciji.

Što se tiče prehrambenih savjeta, istaknut ćemo da pripazite sa začinjavanjem salata. Iako su bogate antioksidansima koji jačaju imunitet i posjeduju zdrava vlakna, prednosti se izgube ukoliko u salatu dodate previše masnoće. Umjesto klasičnog ulja, konzumirajte sezonske salate s maslinovim uljem koje je puno zdravije. Bitno je jesti niskokaloričnu hranu.

Tijekom ovih ljetnih mjeseci oblici rekreacije su najpopularniji stoga neka vam drugi budu dovoljan motiv da se i vi priključite vježbanju. Želite li smršavjeti to je puno zdravije od bilo kakvih dijeta i čudotvornih proizvoda za mršavljenje kojima smo izbombardirani svakoga dana.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close