KategorijeVijestiZdravlje

Ekskluzivan video: Arena Zagreb postaje bolnica za oboljele od koronavirusa

Video snimka iz Arene Zagreb u kojem se vide postavljeni kreveti za prijem lakše oboljelih od koronavirusa.

Nakon što su neki mediji objavili da su u tijeku veliki radovi u Areni Zagreb, nije trebalo dugo da u javnost procuri video kako će se od sportske dvorane privremeno napraviti bolnica za lakše oboljele od koronavirusa.

Arena Zagreb, pripreme za lakše oboljele od #coronavirusa

[#ekskluzivno] Uživo iz Zagreba, Arena Zagreb, pripreme za lakše oboljele od #coronavirusa. PROŠLI VIDEO SMO OBRISALI KAKO RADNICI NE BI IMALI PROBLEMA ZBOG SNIMANJA. Više informacija na linku: https://tinyurl.com/arenazagreb

Gepostet von Zdravlje iz prirode am Freitag, 20. März 2020

Arena Zagreb postaje bolnica

Informaciju da će Arena biti opcija u slučaju da se virus znatno proširi na području grada Zagreba, potvrdio je i pročelnik grada, Pavle Kalinić: “Ako krene eksponencijalni rast, ima još nekoliko back-upova, a objekt Arena bit će dodatno rasterećenje bolnica” – rekao je Kalinić za 24 sata.

Osim što je velike promjene doživjela i bolnica u zagrebačkoj Dubravi, ispred KB Dubrava krenulo je instaliranje i samoodrživog šatorskog kampa za prijem oko 300 vojnika, koji će biti u stanju pripravnosti u slučaju povećanja radnog kapaciteta bolnice.

S obzirom na to da Hrvatska vojska intervenira u slučaju potrebe civilnog stanovništva, postavljamo kamp sa smještajnim kapacitetima, oko 300 mjesta” – rekao je pukovnik Slavica za 24sata

Nema razloga za paniku

Željeli bi informirati sve naše čitatelje kako ovi radovi nisu razlog za paniku. U Hrvatskoj je i dalje mali broj oboljelih od koronavirusa (u trenutku pisanja 113 potvrđenih slučajeva), te su sve ovo preventivne mjere, kako bi što bolje dočekali eventualni nagli rast.

Pridržavajte se uputa Vlade, ne izlazite iz svojih domova ako to nije nužno. Održavajte higijenu, redovito perite ruke i dezinficirajte svoje kuće i stanove. Provjetrite svoje stanove i kuće što je češće moguće.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close