Prirodni lijekovi

Gavez jako učinkovito uklanja bolove

Imate problema sa bolovima, i ne znate kako ih riješiti? Pokušajte prirodne lijekove od biljke gavez. Naime, gavez je biljka koja jako dobro djeluje protiv bolova.

Riječ je o ljekovitoj biljci koja raste ne vlažnim livadama, poljima i jarcima u blizini voda.

Jako je cijenjen kao prirodni lijek jer gavez može olakšati život milijunima ljudi koji muku muče s bolovima u leđima.

Od gaveza se kao lijek najčešće koristi mast, a taj lijek možete i sami pripremiti kući. Mast od gaveza u sebi sadrži supstance koje jako dobro djeluju protiv bolova, a najviše protiv bolova u leđima. Ljekovito djelovanje masti od gaveza je i naučno dokazano. Znanstvenici su ispitivali 120 osoba s bolovima u donjem i gornjem dijelu leđa. Polovici ispitanika dali su mast od gaveza koju su u periodu od pet dan trebali mazati tri puta dnevno na leđa, dok su ostali dobili lažnu mast. Tijekom ispitivanja nijednoj grupi nije rečeno što koriste. Nakon pet dana intenzitet boli kod osoba koje su mazale lažnu mast smanjila se za 39 posto, što znanstvenici objašnjavaju željom da se osjećaju bolje. No osobe koje su bolna mjesta mazale sa masti od gaveza priznale su da je bol manja za čak 95 posto. Gavez također djeluje jako brzo, točnije rečeno, već nakon sat vremena od nanošenja.

Istraživanje su proveli znanstvenici s Njemačkog sportskog sveučilišta u Bonnu, a rezultati su objavljeni u British Journal of Sports Medine. ’Ekstrakt korijena gaveza je nevjerojatno moćan i klinički dokazano učinkovito smanjuje akutnu bol’, stoji u objašnjenju rezultata istraživanja.

Ova biljka ima korijen poput repe i velike, dlakave listove, a travari je koriste od davnina. Prijašnja istraživanja također su dokazala da gavez učinkovito uklanja i druge vrste bolova te se pokazao odličnim u obliku gela protiv bolova i za iščašenja zglobova te kod osteoartritisa koljena. No ne smije se uzimati u obliku kapsula i nadomjestaka jer može biti otrovan za jetra.

Ako želite saznati još malo o ovoj ljekovitoj biljci, slijedite poveznicu.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close