Ljekovita biljkaPrirodni lijekovi

Kako izliječiti iritirajuće bolne ranice u ustima – afte?

Afte prepoznajemo kao malene bolne ranice u ustima koje imaju sklonost učestalom i opetovanom pojavljivanju.

Najčešće se afte pojavljuju na pomičnim dijelovima sluznice usne šupljine, na jeziku, sluznici sa unutarnje strane obraza ili sluznici usana, a nikad na tvrdom nepcu i na desnima.

Malene ili afte minor pojavljuju se na sluznici obraza ili usana, manje su od 1cm i traju u prosjeku 7-14 dana.

Prije nego se afte i pojave, možemo ih nagovijestiti. Dan ili dva prije nego će se afte pojaviti, na sluznici se može pojaviti osjećaj peckanja. Područje na kojem izbija afta je najprije crvenkasto i bolno, a ubrzo se pojavi okrugla ranica pravilnih rubova sa žućkasto-sivim pokrovom. Veće ili afte maior traju i do 6 tjedana, sporije zacjeljuju jer se radi o dubljoj ranici koja zacjeljuje s ožiljkom.

Afte se pojavljuju i do nekoliko puta godišnje, što je normalno u slučaju afti. Premda pravi uzrok afti nije poznat u njihovom nastanku navode se brojni čimbenici. Među najčešćima navode se stres, narušeno imunološko stanje osobe, slabokrvnost, bolesti želuca i crijeva kao i neki lijekovi.

Kako se prirodno liječe afte? Saznajte koji su prirodni lijekovi protiv afti…

Da bi što brže i sa što manje neugodnosti prošli proces zacjeljivanja i oporavka od ovog bolnog i iritirajućeg problema, najbolje je potražiti pomoć iz prirode. Tu nam pomaže jedna od dobro poznatih ljekovitih biljka na Zemlji, a to je kadulja ili lat. Salvia officinalis. Kadulja je od davnina poznata kao najbolja biljka za liječenje tegoba usne šupljine. U sebi sadrži preko 60 različitih spojeva i supstancija koje sinergijski djeluju na čitav niz problema. Jedna od osobina tih spojeva je da imaju snažno antibakterijsko i antivirusno djelovanje te time uništava i sprječava razmnožavanje bakterija u našim ustima. Također u sebi sadrži supstancije koje ubrzavaju zacjeljivanje rana što dovodi do bržeg prirodnog oporavka. Da bi još bolje upoznali kadulju slijedite link.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close