LjepotaRecepti

Kako liječiti akne prirodnim putem? Odaberite za sebe najbolji prirodni lijek protiv akni

Ne istiskujte bubuljice jer tako možete oštetiti tkivo, a na zdravu kožu prenijeti gnojne klice. Ako imate problema sa aknama, pročitajte članak i uklonite ih na pravilan i bezbolan način, prirodnim putem.

Čuvajte se jakih začina, previše slanih i masnih jela, čokolade, slastica i alkoholnih pića. Dobro je sunčati se protiv akni, pogotovo pokraj mora. Osim zdrave prehrane pomaže i redovit san te kretanje na svježemu zraku.

Bubuljice ili akne se najčešće pojave kod mladih ljudi, za vrijeme i nakon puberteta te podjednako pogađaju i žene i muškarce. U kasnijim se godinama rjeđe pojavljuju, sa tim da su češća pojava kod ženske populacije.

Osnovni, ali ne i jedini razlog pojavljivanja akni u kasnijim godinama su hormonalne promjene koje se tijekom mjesečnog ciklusa odvijaju u ženskom organizmu. Osim puberteta i hormona, kao faktore koji izazivaju pojavu akni trebamo spomenuti nepravilnu prehranu, nedovoljnu ili nepravilnu higijenu i njegu kože, pa čak i pretjerano izlaganje stresu.

Akne nemaju direktno negativan utjecaj na zdravstveno stanje organizma, ali mogu ostaviti ožiljke na koži i učiniti da se osoba koja ih ima osjeća loše i manje vrijedno, te da razvije određene komplekse.

S obzirom na to da ovaj problem na koži može biti dugotrajan i odolijevati raznim kemijskim sredstvima za suzbijanje akni, iskoristit ćemo priliku i spomenuti dva prirodna lijeka koji su se pokazali efikasnim za uklanjanje akni.

Pročitajte recepte za prirodne lijekove protiv akni

Ove metode neće imati isti efekt kod svake osobe, ali svakako valja isprobati, posebno jer je riječ i prirodnim lijekovima, koji neće ostaviti neke negativne utjecaje na zdravlje osobe.

Ako vam niti ovo ne pomogne, potražite još na ovu temu, jer danas ima jako puno prirodnih preparata za njegu kože, koji ujedno djeluju i protiv pojave akni, kao i za njihovo suzbijanje.

Protiv akni se jako dobrim pokazao i pivski kvasac, pa možete pokušati i sa njim. Kako djeluje i kako se koristi protiv akni, pročitajte u ovom članku – Prirodna maska protiv akni. Ovu metodu za uklanjanje akni posebno preporučujemo i zbog toga što se pivski kvasac lako primjenjuje na kožu.

Čajevi koji liječe akne

Divlja maćuhica: U litri vode zakuhamo 4 žlice bilja, nakon 10 minuta posudu stavimo na stranu, procijedimo i polovicu popijemo tijekom dana, na šalice, a ostatak upotrijebimo za oblog.

Čičak: U litri kipuće vode namočimo četiri žlice svježih listova i narezanih korijena, pustimo da odstoji deset minuta, procijedimo i pijemo tri šalice na dan.

Kopriva: Pijemo također litru na dan, na gutljaje.

Maslačak: Dnevno piti dvije šalice čaja od korijena maslačka — jednu prije a drugu nakon doručka. Čaj pripremiti tako da se korijen stavi u hladnu vodu i ostavi stajati 12 sati. Piti uvijek topao čaj. U stara vremena žene su prale lice čajem od maslačka kako bi imale lijepu i čistu kožu lica.

Kamilica,kadulja, stolisnik, neven, crveni luk, češnjak, kopriva, lipa, paprena metvica: Litrom kipuće vode poparimo 4 žlice mješavine tih biljaka u istom omjeru te pijemo više puta na dan. Mješavini možemo dodati i crni sljez te crveni glog.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close