SavjetiZdravlje

Kako liječiti vaginalne infekcije? Naučite zaustaviti svrab u području vagine

Svrab u području vagine je jako čest i neugodan genitalni problem kod žena. Postoje mnogi razlozi za vaginalni svrab, no najčešće je to loša genitalna higijena.

Nedostatak ili nepravilna higijena genitalija dovodi do svraba u genitalijama.

Zato se često savjetuje da se nakon mokrenja obavezno genitalije operu i da se rublje mijenja dva puta na dan.

Vaginalni svrab – Vagina ima zdrave bakterije koje su važne za održavanje pH ravnoteže. Međutim, kada loše bakterije počnu dominirati u tom području, to može dovesti do svraba u intimnom dijelu, lošeg mirisa i vaginalnog svraba. Kvasac infekcije su u osnovi uzrokovane seksom, prekomjernim šećerom u tijelu, antibioticima i slabim imunološkim sistemom.

Ako patite od vaginalnog svraba i bijelog iscjetka, to je zbog kvasac bakterije koja se previše raširila u vagini. Kvasac infekciju prati vaginalni svrbež, vaginalni miris i gusti bijeli iscjedak.

Kako liječiti vaginalni svrab?  Možete se odlučiti za oralno liječenje lijekovima ili gelove koji pružaju umirujuće djelovanje na vaginu. Kvasac bakterije vole slatko, tako da ne bi smjeli jesti kolače ili slatka jela koja povećavaju rast kvasac bakterija u vagini. Za liječenje vaginalnog svraba, morate u ishranu uključuju rafinirane ugljikohidrate.

Pročitajte malo i o bijelom pranju kod žena, te kako se liječi.

Nosite pamučne gaćice koje s lako suše i nećete se osjećati vlažno sve vrijeme. Pobrinite se da promijenite donji veš dva puta na dan. Koristite vaginalne proizvode za pranje koji čiste genitalije i održavaju pH ravnotežu. Alergijske reakcije također mogu dovesti do vaginalnog svraba. Za liječenje ovog problema sa genitalijama, ne koristite jake parfeme, losione ili sapune. Možda čak imate alergijsku reakciju na tkanine poput poliestera, pa budite oprezni.

Kada se trebate posavjetovati s liječnikom? Ako stanje ostaje isto neko vrijeme, obratite se liječniku. Isto tako, ako ste izliječili vaginalni svrab, a on se vratio za nekoliko dana, također se trebate obratiti liječniku.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close