Savjeti

Kako možete liječiti inficirani piercing?

Radili ste piercing koji se inficirao? Bez obzira na razlog, liječenje inficiranog piercinga bi trebalo što prije sanirati, dok se infekcija ne proširi. Ovom prilikom ćemo vam dati savjete na koji način možete liječiti inficirani piercing.

Ako je došlo do infekcije na mjestu bušenja, prva stvar koju morate učinite jest ukloniti piercing. Postoji velika šansa da ste alergični na vrstu nakita koju ste stavili ili je došlo do zaraze prilikom postavljanja nakita. Razlozi mogu biti nespretno rukovanje s alatom, ili korištenje alata koji nije prethodno dobro steriliziran. Također, u slučaju da želite piercing, odaberite provjerene salone za to umjesto da idete do prvog salona koji se ne može pohvaliti opremom i urednim i čistim radnim okruženjem.

Prvo što možete uraditi u slučaju upale na mjestu piercinga jeste da očistite zaraženo područje, koristeći čisti pamuk ili medicinske komprese te isperete spomenuto područje s medicinskim alkoholom. Lagano će vas zapeći, ali ne brinite alkohol se apsorbira u zaraženo područje. Ako ne možete podnijeti alkohol, inficiranu ranu možete očistiti s vodom za čišćenje rana. Kad god se pojavi gnoj ili tekući iscjedak, očistite odmah područje i činite to redovito dok ne zacijeli. Također možete koristiti kreme za liječenje infekcija. Možete ih nabaviti u obližnjoj apoteci.

Zaraženo područje održavajte suho, jer bakterije se najbolje razmnožavaju u vlažnim i mokrim uvjetima. Nakon čišćenja područja obavezno sa suhom krpom obrišite inficiranu ranu. Ne dirajte ranu golim rukama jer možete prenijeti nove bakterije što bi produžilo vrijeme oporavka vaše infekcije. Inficirana rana će biti crvena i otečena i bolna na dodir. Ako ne dođe do stabilizacije inficirane rane u nekoliko dana odnosno maksimalno 3-4 dana, otiđite do svog liječnika i tražite savjete za daljnje postupanje. To obično znači da ćete morati krenuti s antibiotskom terapijom.  Ako ste alergični na vrstu nakita možete promijeniti svoj nakit.

Da bi se izbjegla infekcija, pobrinite se da izaberete salon koji koristi čiste i nekorištene igle. Gore navedeni savjeti za liječenje zaraženih područja tijela nakon bušenja ne mogu biti djelotvorni ako je vaša rana teško zaražena. Ako su gnoj i iscjedak jako neugodnog mirisa svakako potražite liječničku pomoć.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close