Prirodni lijekoviRecepti

Kako pripremiti ljekovito vino od borovice? Recept za ukusno i jako zdravo vino…

Donosimo vam dva super ljekovita recepta za pripremu vina od borovnice. Sami sebi napravite ukusno i zdravo vino od borovnice.

Borovnicu smo već nahvalili i opisali kao ljekovitu biljku, koja se jako dosta koristi u pripremi ljekovitih preparata.

Ovom prilikom ćemo vam ponuditi zanimljiv recept, za pripremu vina od borovnice.

Sami sebi napravite ovo vino, pa iznenadite svoje goste ili ukućane.

Vino ima ljekovito djelovanje, ali kao i svaki alkohol, ne treba pretjerivati.

Iskoristite ove malene tamnoplave bobice na potpuno drugačiji način – pripremite sebi vino od borovnice.

Za pripremu ovog ukusnog i jako zdravog vina od borovnice slijedite upute koje vam donosimo…

Uzmite 25 g borovice i toliko borovičnih vršika i stucite ih u avanu te ih stavite u litru bijelog zdravog vina. Tome dodajte 5 g pelina i 25 g šećera. Ostavite da stoji na toplom mjestu. Ovaj lijek liječi groznicu, katar mokraćnog mjehura i vodenu bolest. Pije se 3 – 4 male čašice dnevno.

Drugi recept: U čistu veliku bocu stavi se 5 kg dobro opranih svježih bobica borovice i 5 kg zdravih krušaka. Ako su kruške suhe onda jedan i pol kg. Na sve to nalije se 25 litara prokuhane vode ili kišnice. Bocu ili bure postavi se na toplo mjesto kako bi nastalo vrenje i začepi se vatom i to lagano. Poslije osam dana vino treba pretočiti, a poslije 10 – 15 dana po pretakanju slegne se talog i vino je za upotrebu. Skoro kroz cijeli mjesec dana može se uvijek nadoliti toliko vode, koliko se uzme za dnevnu upotrebu.

>> Ljekovita borovnica

Ovo vino nije samo ugodnog ukusa, već je i izvanredan lijek, pa se može njegova upotreba samo preporučiti svakoj obitelji, pošto liječi veliki broj bolesti kao što su: začepljenost, krvavo i nečisto mokrenje, hemoroide, glavobolju, astmu, razne bolesti maternice, čisti krv, predohrana je za mnoge zarazne bolesti, zaboravnost, a naročito bubrežne bolesti. Piti se može uvijek umjesto vode.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close