IshranaZdravlje

Kako protiv crijevnih parazita? Što poduzeti protiv parazita u crijevima?

Predstavljamo vam neke odlične prirodne lijekove za borbu protiv parazita u crijevima. Naučite prepoznati crijevne parazite, i načine kako da ih uklonite.

Prvi simptomi koji nam mogu ukazati na pojavu crijevnih parazita, najprije kod djece su tamni kolobari oko očiju, neprekidno kopanje po nosu, nervoza, nedovoljna strpljivost u igri i nemirno prevrtanje u snu.

U takvim slučajevima djeci se redovito davao čaj od vratića ili pelina. Ako se utvrdi da dijete ima bijele gliste, onda se može pokušati liječiti mlijekom i češnjakom. Najbolje je zgnječiti jedan češanj češnjaka, koji se stavi u mlijeko, koje dijete treba da popije.

Dobro je kad odrasli pomisle na mogućnost parazitarnog oboljenja i počnu što prije s liječenjem, jer znamo da te bolesti teško oštećuju probavne organe, pa i čitav ljudski organizam. I dandanas preporučamo ovakav oprezan postupak. Blijedo dijete, stalno umorno, neraspoloženo i nervozno ima, možda, gliste i treba ga pregledati.

Ako sumnjate na neke parazite, uvijek je najbolje potražiti stručnu liječničku pomoć. Ovi prirodni lijekovi jesu efikasni, i mogu jako dobro pomoći, ali danas se, posebno kada je riječ o djeci, ne trebamo usuditi raditi liječenje na svoju ruku. Liječnik pedijatar će najbolje znati, što treba poduzeti i kako provesti liječenje.

U nastavku pročitajte par prirodnih metoda liječenja, koje su primjenjive za odrasle osobe

Osobe koje imaju problema sa crijevnim parazitima i koje ne mogu da ih se riješe trebaju da oprobaju sljedeći recept: Uzmite tri velike glavice bijelog luka i skuhajte ih sa vodom, te procijedite pa dobivenu tečnost popijte jedan sat prije svakog jela.

Drugi put luk skuhajte sa mlijekom. Dobivenu tečnost također popijte jedan sat prije svakog jela.

Ako bolesnik ima pantljičaru (crv parazit koji živi u crijevima), tri dana ne smije da uzima nikakvu hranu, a za to vrijeme treba da jede što više crnih kupina.

Četvrtog dana oboljela osoba treba da popije dvije žlice ricinusovog ulja pomiješanog sa dosta octa.

Drugi prirodni lijek protiv parazita u crijevima je: Odvar crnog i bijelog luka, odnosno svarena voda od luka. Piti dnevno po nekoliko žlica. Također je dobro piti sok od mrkve ili sok od bijelog luka pomiješan sa medom.

Recept za borbu protiv sitnih glista: Protiv sitnih glista upotrebljava se klizma a ispiranje se vrši sokom od bijelog luka, sapunjavom i slanom vodom ili vodom sa octom.

Mrkva za liječenje priprema se ovako: Na pola kilograma dobro opranog korijena mrkve koja se prvo isjecka iscijedi se sok i najednom popije. Kroz 1 – 2 sata uzima se ricinus. U isto vrijeme 100 grama bijelog luka kuha se u 1 litri vode. Kad se to ohladi napravi se klizma i daje bolesniku kroz debelo crijevo.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close