Recept

Kava od cikorije: Naučite pripremiti ovu ukusnu i jako dobru kavu od cikorije

Ako ne podnosite dobro kavu, ili jednostavno želite isprobati nešto novo – savjetujemo da napravite sebi kavu od cikorije. U nastavku ćemo napisati recept za jako zanimljivu kavu. Pripremite si kavu od cikorije.

Kava od cikorije osvježava i daje energiju. Svakako isprobajte i uvjerite se.

Cikorija je dobro poznata ljekovita biljka, pa i kava od nje ima neka dobra svojstva na naš organizam i zdravlje. Riječ je o višegodišnjoj biljci iz porodice glavočika, koju poznajemo i pod imanom vodopija, konjska trava i sunčevo cvijeće. Iznimno je cijenjena, a na sreću dobro je rasprostranjena diljem Europe, a slobodno raste poput korova na gotovo svim livadama, uz putove i staze, te pokraj šuma.

Cikorija je ljekovita biljka, koja ima gorki okus, a najviše se koristi za čišćenje organizma, odnosno izlučivanje toksina, protiv bolova u želucu, pa i za smanjivanje i suzbijanje simptoma dijabetesa tipa 2. Protiv simptoma dijabetesa jako dobro djeluje zbog inulina kojeg pronalazimo u korijenu ove biljke. To je spoj koji uspješno sprječava rast šećera u krvi.

Pored toga, inulin djeluje probiotički, što znači da potiče rast dobrih bakterija u crijevima čime djeluje pozitivno na probavu, te na kraju i čitav organizam. Korijen cikorije se koristi i za pripremu napitaka. Možda je najviše zanimljiv napitak – kava od cikorije.

Kava od cikorije

Sami napravite kavu od cikorije

Ukoliko ne podnosite kavu, ili želite isprobati nešto novo, nastavite čitati i naučite kako se pravi kava od cikorije. Ova kava će dobro doći kao osvježenje, ali i za podizanje energije.

Sastojci za kavu:

  • 3 žlice korijena cikorije u prahu
  • 1 žlica kakao praha
  • 200 ml vruće vode

Priprema: Prah od korijena cikorije prelijte s vodom, pa dodajte kakao i sve dobro promiješajte. Po želji dodajte i sladilo. Pijte kavu u jutarnjim i popodnevnim satima. Na taj način ćete osvježiti dan i imati potrebnu energiju. Dobro će vas razbuditi, pa je dobro da kavu ne pijete u večernjim satima, prije odlaska na spavanje.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker