IshranaLjepota

Kolagen za lijepu i mladenačku kožu bez bora

Kolagen smo spomenuli u prethodnom članku, pa samo ukratko da kažemo da je riječ o najviše zastupljenom proteinu u našem tijelu koji čini oko 25% ukupne količine proteina.

Poznato je preko 20 tipova kolagena, a neki ga opisuju kao ono što tkiva drži na okupu.

Kolagen ima ulogu povezivanja u gotovo svim tkivima u našem tijelu, pa tako i u koži.

Kako smo već napisali, kolagen povezuje tkiva u našem tijelu, no kako starimo, brzina proizvodnje kolagena opada zbog čega je potrebna nadoknada ovog proteina kako bismo pomogli tijelu da što duže zadrži lijep izgled, bez bora.

Proizvodnju kolagena u tijelu možemo potaknuti na sasvim prirodan način, bez potrebe za kozmetičkim preparatima, ili skupim tretmanima u salonima ljepote. Dovoljno je paziti čime se hranimo, odnosno jesti namirnice bogate vitaminom C. U velikim količinama je dostupan u agrumima, jagodama i začuđujuće, peršinu. Još jedan vitamin koji čini čuda za kožu je vitamin A. Najbolji izvori su voće i povrće narančasto žute boje i zelenih listova.

Vitamin B je također dobar, a njega pronalazimo u pivskom kvascu. Ne želite li probuditi pretjerani apetit posegnite za integralnim žitaricama. Vitamin E poznat je kao vitamin ljepote i pronaći ćete ga kao dodatak mnogim proizvodima za njegu kože. Nalazimo ga u ulju pšeničnih klica, integralnim žitaricama i soji.

Željezo, cink i sumpor nužni su za normalno funkcioniranje organizma i pronaći ćemo ih u pivskom kvascu, pšeničnim klicama i žitaricama. I naravno kako bismo mogli zaboraviti proteine. Iznova ponavljamo, hrana bogata proteinima jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje tijelo. Stoga neka se jaja, meso i riba nađu na vašem stolu svakodnevno. Ne samo da će koža izgledati mlađe i zdravije, već će pomoći i u brzom gubitku kilograma, te općem zdravstvenom stanju vašeg organizma.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close