Ljekovita biljkaZdravlje

Liječenje Aloe verom – Ljekoviti gel od malenog kaktusa ojačati će naš obrambeni sustav

Aloe vera jača opću otpornost organizma pa tako preventivno djeluje na pojavu raka, aidsa, psorijaze i drugih oboljenja. Ona također čisti organizam od otrova, alkohola i narkotika, te djeluje kao antioksidant.

Biljci se pripisuje i antivirusno djelovanje, pa i baktericidno, što znači da uništava bakterije u organizmu.

Gel aloe vere se može uzimati oralno kada treba djelovati na probavni sustav. Također, oralnim uzimanjem ovog ljekovitog prirodnog sredstva možete neutralizirati pojačanu želučanu kiselinu, normalizirati pH stolice, a pomaže i ako vas muči opstipacija.

Aloe vera gel ima laksativno djelovanje, pa je važno ne pretjerivati sa uzimanjem.

Ovaj gel će vam pomoći da očistite jetra od otrova te će pomoći jetri da se regenerira. Jako se dobrim pokazao i kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetara, akutnog i kroničnog hepatitisa. Gel od ove biljke će pomoći dijabetičarima, jer regulira i snižava razinu šećera u krvi.

Aloe vera gel će ojačati srčani mišić, sniziti razinu kolesterola u krvi, sniziti krvni tlak, uništiti stanice tumora, ojačati imunološki sustav i umanjiti nuspojave kemoterapije.

Oralnom primjenom gel od aloje ublažit će akutne i kronične upale. Djelovat će i protiv bakterija koje su otporne na antibiotike kao što je na primjer Escherichia Colli. Pomoći će vam i u slučaju akutnih i kroničnih upala respiratornih organa poput upale sinusa, grla, glasnica ili pluća.

>> Ljekovita biljka Aloe vera

Istraživanjima je utvrđeno kako da gel ove biljke sadrži oko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka od kojih vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu, minerale kalcij, kalij, magnezij, mangan, polisaharide koji jačaju imunitet, aminokiseline potrebne za sintezu bjelančevina, čak šesnaest enzima.

Ako se gel Aloe vere uzima oralno, on tada djeluje dobrotvorno na mnogobrojne funkcije organizma. Možemo reći da jača imunološki sistem, smanjuje upale, uništava viruse, bakterije, gljivice, parazite, ličinke i spore. On također čisti organizam i potiče metabolizam i djelovanje svih organa.

Kod lokalne upotrebe u obliku krema, sprejeva i kapljica idealno je sredstvo za njegu kože, protiv alergija, zacjeljivanje rana i opeklina, zaustavljanje krvarenja iz rana, kod bolova u zglobovima i mišićima, za njegu zubi i usne šupljine (upala desni, paradentoza, afte), njegu i bolesti očiju (konjunktivitis, mrena), za akne, seboreju i peruti.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close