Recept

Lijek koji će otopiti kamen u bubregu

Napisat ćemo recept za prirodni lijek koji topi kamence u bubregu i žuči. Ako imate spomenutih problema, svakako isprobajte ovaj lijek.

Danas mnogi pate od pojave kamena u bubregu, koji dalje donosi neprijatan osjećaj i bolove. Kamen u bubregu u stanju mirovanja može biti neprimjetan, ali isto tako može izazvati manje ili čak jake (gotovo nepodnošljive) bolove.

Ako imate jake bolove, savjetujemo da se ipak obratite liječniku, koji će vas uputiti na daljnje liječenje. U slučaju da je kamen manji, da ne smeta previše, izbaciti ga možete pokušati i sami, kod kuće, uz pomoć prirodnog lijeka.

Kamen u bubregu ili žuči najčešće nastupi zbog velikih koncentracija minerala u vodi koju pijemo. Prevenirati kamen možete konzumiranjem vode iz boce, koja je filtrirana i demineralizirana. Ako već imate kamen u bubregu ili žuči, otopite ga prirodnim lijekom.

Kamen u bubregu i žuči

Prirodni lijek otapa kamen u bubregu i žuči

Da bi izbjegli invazivne metode izbacivanja kamena iz bubrega, u slučaju da problem još uvijek nije okarakteriziran kao teško stanje, možete prirodnim lijekom otopiti kamen u bubregu.

U nastavku donosimo recept za prirodni lijek koji će otopiti kamen u bubregu ili žuči, i pomoći da ga izbacite van.

Sastojci:

  • 250 g šećera u prahu
  • 2,5 dcl maslinovog ekstra djevičanskog ulja
  • 250 g limuna sa korom
  • 250 g peršinovog korijena (mljevenog)
  • 250 g meda

Upute za pripremu lijeka: Limun se koristi zajedno sa korom i jako je važno da bude iz domaćeg uzgoja. Dobro ga operite, i narežite na sitne komadiće. Sameljite limun (zajedno sa korom) u blenderu. Uzmite korijen peršina, operite ga i ogulite. Korijen narežite na sitne komadiće, pa i njega baš kao i limun sameljite u blenderu. Smjesu limuna i peršina pomiješajte, pa dodajte med, šećer u prahu i maslinovo ulje. Sastojke miješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Uzimanje lijeka: Ako imate probleme sa kamencima u bubregu ili žuči, lijek uzimajte po jednu jušnu žlicu ujutro na tašte i navečer prije spavanja. Smjesu je potrebno čuvati u frižideru čitavo vrijeme, u čistoj staklenoj boci.Za rješavanje većine problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjere. (Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smjesu jer je kvarljiva te se pravi po mjeri od 250 g po sastojku). Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamenčića i vrlo je djelotvorna.

Smjesa je vrlo prijatnog ukusa, a njen sastav jako je zdrav i za druge namjene te ga i drugi ukućani mogu koristiti usporedo s osobom koja boluje od kamena u organizmu. Važno je napomenuti da se za vrijeme korištenja terapije trebaju piti što veće količine tekućina, najbolje vode.

Još neki prirodni lijekovi protiv bubrežnog kamenca

Možda ste već i prije čuli za neki drugi prirodni lijek. Pročitajte neke od članaka koje smo prije napisali, svi na temu otapanja bubrežnog kamenca.

[mks_col]

[mks_one_quarter]Prirodni lijekovi za kamen u bubregu[/mks_one_quarter]

[mks_one_quarter]Crna rotkva može otopiti bubrežni kamenac[/mks_one_quarter]

[mks_one_quarter]Čaj od kukuruzne svile može pomoći[/mks_one_quarter]

[mks_one_quarter]Peršin je snažan diuretik, i pomaže kod mnogih bubrežnih bolesti[/mks_one_quarter]

[/mks_col]

Nadamo se da će neki od spomenutih lijekova biti od pomoći, i da ćete izbaciti kamen iz bubrega. Terapiju provedite prema uputama, a u slučaju bilo kakve sumnje u ishod, obratite se liječniku i postupite po njegovom savjetu.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close