Ljekovita biljkaRecept

Ljekovita mast od gaveza

Gavez je cijenjena ljekovita biljka u alternativnoj medicini. Za liječenje najviše se koristi mast od gaveza, ali i neki drugi pripravci.

U nastavku ćemo napisati par recepata i uputa za primjenu prirodnih lijekova od gaveza.

Mast od gaveza jako je cijenjena

Mast od gaveza

Mast na bazi gaveza cijenjen je proizvod i najviše se koristi za liječenje osipa, rana, posjekotina i hemoroida.

Mast možete i sami pripremiti, ako ste imalo vješti.

Evo recepta za pripremu: U 100 g naribanog korijena gaveza treba staviti 100g rastopljene svinjske masti ili maslaca. Smjesu treba ugrijati dok ne dobijete rastopljenu masu.

Ohladite rastopljenu mast i procijedite kroz lanenu krpu ili cjedilo. Mast koju ste dobili stavite u prethodno pripremljene staklenke, a kasnije je koristite u slučaju bolova.

Provedena su mnoga istraživanja na temu ove masti. Znanstvenici su došli do zaključka da mast od gaveza smanjuje bolove za čak 95%, a djeluje već nakon sat vremena.

Gavez učinkovito uklanja i druge vrste bolova te se pokazao odličnim u obliku gela protiv bolova kod iščašenja zglobova i osteoartritisa koljena.

Još jedan recept za prirodnu mast: Uzmite 4 svježe oprana korijena gaveza, sitno ih narežite i pomiješajte sa 250 g ghee maslaca. Kratko prepržite na laganoj vatri, i ostavite da odstoji preko noći.

Sljedeći dan još jednom lagano zagrijte smjesu, pa je procijedite kroz krpu i dobro istisnite. Odmah napunite čiste plastične posude i pohranite u hladnjak.

Dobili ste mast koja će vam dobro doći.

Još jednom da napomenemo: Gavez se preporučuje samo za vanjsku upotrebu. Trudnice ne bi trebale koristiti gavez nikako.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker