Ljekovita biljkaRecept

Ljekovita mast od gaveza

Gavez je cijenjena ljekovita biljka u alternativnoj medicini. Za liječenje najviše se koristi mast od gaveza, ali i neki drugi pripravci.

U nastavku ćemo napisati par recepata i uputa za primjenu prirodnih lijekova od gaveza.

Mast od gaveza jako je cijenjena

Mast od gaveza

Mast na bazi gaveza cijenjen je proizvod i najviše se koristi za liječenje osipa, rana, posjekotina i hemoroida.

Mast možete i sami pripremiti, ako ste imalo vješti.

Evo recepta za pripremu: U 100 g naribanog korijena gaveza treba staviti 100g rastopljene svinjske masti ili maslaca. Smjesu treba ugrijati dok ne dobijete rastopljenu masu.

Ohladite rastopljenu mast i procijedite kroz lanenu krpu ili cjedilo. Mast koju ste dobili stavite u prethodno pripremljene staklenke, a kasnije je koristite u slučaju bolova.

Provedena su mnoga istraživanja na temu ove masti. Znanstvenici su došli do zaključka da mast od gaveza smanjuje bolove za čak 95%, a djeluje već nakon sat vremena.

Gavez učinkovito uklanja i druge vrste bolova te se pokazao odličnim u obliku gela protiv bolova kod iščašenja zglobova i osteoartritisa koljena.

Još jedan recept za prirodnu mast: Uzmite 4 svježe oprana korijena gaveza, sitno ih narežite i pomiješajte sa 250 g ghee maslaca. Kratko prepržite na laganoj vatri, i ostavite da odstoji preko noći.

Sljedeći dan još jednom lagano zagrijte smjesu, pa je procijedite kroz krpu i dobro istisnite. Odmah napunite čiste plastične posude i pohranite u hladnjak.

Dobili ste mast koja će vam dobro doći.

Još jednom da napomenemo: Gavez se preporučuje samo za vanjsku upotrebu. Trudnice ne bi trebale koristiti gavez nikako.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close