Ljekovita biljkaRecepti

Ljekovita snaga lovorovog lista

Lovor je biljka koja ima jaka ljekovita svojstva. U biti od biljke se najviše koristi njezin list.

Lovorov list je poznat po svojim jakim ljekovitim svojstvima.

Ovom prilikom vam predstavljamo par načina primjene lovorovog lista u liječenju.

Ovaj članak bi trebao sve vas potaknuti da koristite lovor, ako ne kao lijek onda barem kao začin, jer je riječ i o začinskoj biljci.

Lovorov list obiluje vitaminima i mineralima, pa ćemo spomenuti da je zastupljenost vitamina C i vitamina A najveća, a od minerala u listu lovora pronalazimo željezo, kalcij i magnezij.

Miris lovorovog lista odbija insekte, pa se i koristi kao sredstvo za borbu protiv moljaca, paukova te ostalih napasnika te vrste. Lovor će uspješno da umiri infekcije, a pomoći će i boljoj probavi.

Što sve trebate znati o lovoru?

Lovor potiče dobro raspoloženje, uspješno regulira probavu te smanjuje rizik od nastanka kardiovaskularnih bolesti. Za jačanje imuniteta najefikasnije je ulje lovora, a posebno se preporučuje za rješavanje stresa. Ulje lovora snažno djeluje kod jakih bolova uslijed grčenja mišića.

Lovor potiče cirkulaciju krvi i limfe. Odlično je sredstvo za prevenciju gripe i ostalih virusnih infekcija, a dobro smiruje glavobolje, te je odlična pomoć u slučaju napada migrene.

Lovorov list dosta često se primjenjuje u kozmetici. Dodaje se kremama, losionima i šamponima za masnu kožu te potiče njezin rast. Lovorov list dobar je i protiv kašlja.

Jako dobar je i čaj od lovora, pa ćemo vam predstaviti recept za pripremu čaja. Ljekovita svojstva čaja od lovora pokazala su se i kod dijabetičara, a ako vas muči bronhitis ili kašalj, evo recept za prirodni lijek.

Uzmite 150 grama šećera, 10 lista lovora i pola litre vode. Pripremite čaj kao i obično, te ga pijte dva do tri puta na dan dok vam ne bude bolje.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close