Prirodni lijekoviRecepti

Ljekovita tinktura od bijelog luka za jačanje imuniteta

Bijeli luk je ljekovita biljka spomenuta zaista mnogo puta. Sam po sebi je bijeli luk jako ljekovita, a alkohol će pomoći da se iz lukovice izvuku i sačuvaju ljekoviti sastojci.

Ovom prilikom ćemo predstaviti recept za ljekovitu tinkturu koju pravite od bijelog luka.

Ova tinktura je jako dobar prirodni lijek koji će ojačati vaš imunitet. Logično, koristi se kao preventivno sredstvo, koje će vas sačuvati od mnogih bolesti.

Bijeli luk je poznat po antivirusnim, antigljivičnim i protuupalnim svojstvima, a posebno je dobar kada se koristi kao prirodni antibiotik. Spojevi koje pronalazimo u bijelom luku su dokazano djelotvorni protiv mnogih oboljenja. Preporučuje se bijeli luk jesti redovno, te ga kombinirati sa dnevnim jelima. Ipak, da bi uzeli najbolje iz lukovice, u ovom slučaju za jačanje imuniteta, potrebno je napraviti preparat koji lakše doziramo i koristimo protiv određenih problema.

Ova tinktura će vam pomoći da kroz neki period imate prirodni lijek koji lako možete uzimati u određenim, propisanim, dozama. Na taj način ste sigurni da u organizam unosite potrebne ljekovite spojeve iz luka.

Napravite sebi ovu tinkturu da bi izbjegli moguće zdravstvene probleme. Pročitajte kako se pravi tinktura od bijelog luka.

Tinktura od bijelog luka za jači imunitet

Ovako pripremljena tinktura će vam trajati baš koliko je potrebno. Lijek je lakše uzimati u potrebnim dozama, i nemate straha da će se brzo pokvariti.

Tinktura od bijelog luka će ojačati vaš imunitet, a to znači d će vaš organizam lakše da se odupre raznim bolestima koje vam prijete. Lijek se jednostavno priprema, pa svakako napravite sebi.

Sastojci koji će vam biti potrebni su tek 100 grama bijelog luka, i 1dl 60%-tnog alkohola. Ogulite i pripremite 100 grama češnja bijelog luka, dobro ih nasjeckajte i stavite u staklenku. Preko toga zalijte alkoholom, da sve bude uronjeno, i pustite tako da stoji 10 dana. Nakon 10 dana procijedite alkohol u staklenu bocu, koju ste prethodno dobro očistili i posušili.

Ovaj lijek uzimajte u dozama od 0.03l, odnosno malenu rakijsku čašicu na dan, najbolje ujutro prije jela.

Kada lijek potrošite, napravite novi, i opet nakon 10 dana možete da koristite.

Nadamo se da će vam tinktura od bijelog luka pomoći, i da ćete osjetiti poboljšanje zdravstvenog stanja.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close