Ljekovita biljkaPrirodni lijekovi

Ljekovito djelovanje kadulje

Kadulja je toliko ljekovita da bi je svakako svi trebali imati u kućnoj apoteci. Kadulja ima jako dobro antibakterijsko i protugljivično djelovanje.

Riječ je o ljekovitoj biljci koja smiruje, osvježava i okrepljuje, pomaže protiv bolova i protiv visoke temperature.

Kadulja je jako efikasno sredstvo za pročišćavanje krvi i izbacivanje sluzi iz organizma. Ova ljekovita biljka osnažuje krvožilni sustav, stimulira cirkulaciju te djeluje protiv krvarenja i upala. Istraživanja su pokazala da kadulja može sniziti razinu glukoze u krvi što je čini korisnom kod dijabetesa.

Nedavno provedena istraživanja pokazala su da kadulja poboljšava pamćenje i djeluje protiv Alzheimerove bolesti. Zbog svojeg jakog antiseptičkog djelovanja kadulja se koristi u liječenju afti, neugodnog zadaha iz usta, problema s grlom i krajnicima, karijesa te zagnojenja desni. Ukoliko imate takvih problema, grgljajte čaj od kadulje i on će vam pomoći.

Kadulja je jako ljekovita biljka koja ima antibakterijsko, protugljivično i antiseptičko djelovanje. Kadulja pročišćava krv, ublažava depresiju i stres, snižava temperaturu te djeluje protiv bolova. Također, ova ljekovita biljka smanjuje razinu šećera u krvi, pomaže kod krvarenja i upala, regulira rad crijeva i želuca a pomaže kod migrene i reume.

Kadulja jako dobro djeluje protiv učestalih povraćanja i proljeva, a bolje nego bilo koja druga biljka pomaže radu crijeva i želuca.

Kadulja povoljno djeluje u slučaju ženskih tegoba, odnosno ova ljekovita biljka poboljšava tonus rodnice, djeluje protugljivično, pomaže kod reguliranja menstruacije, uspostavlja hormonalnu ravnotežu i sprječava tegobe prilikom menopauze. Kadulja pomaže radu bubrega i sprječava nastanak edema. Također, kadulja ima svoje mjesto i u kozmetici, pa tako predstavlja odlično  sredstvo za potamnjivanje kose i prikrivanje sijede kose.

Kako možete i sami zaključiti, primjena kadulje u liječenju je svestrana, pa nije zgorega da kući uvijek imate spremnu biljku za pripremu čaja ili drugih lijekova od nje.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close