ReceptZdravlje

Med je odličan prirodni lijek protiv kašlja

U različitim kombinacijama, med može biti odličan prirodni lijek protiv kašlja. Kombiniramo ga sa različitim namirnicama, a sve ovisno o potrebi liječenja.

Neka istraživanja su pokazala da kombinacija kave i meda može biti jako efikasno prirodno sredstvo u liječenju upornog kašlja. U ovom istraživanju je sudjelovalo 97 osoba, a sudionici su bili podijeljeni u više grupa. Jedna je grupa konzumirala pastu od kave i meda, a druge sirupe protiv kašlja. Rezultati su pokazali da skupina koja je svakih 8 sati tijekom tjedan dana koristila kavu i med, u prosjeku imala najmanju učestalost kašlja.

Ako bi htjeli objasniti, zbog čega je ova kombinacija tako dobra, onda u par rečenica možemo napisati da je med odličan prirodni antioksidans, baš kao i sirova kava koja se koristi za pripremu prirodne paste protiv kašlja. Kombinacijom, ove dvije namirnice jako dobro djeluju i daju odlične rezultate.

Kada već spominjemo med, napisat ćemo još par poznatih prirodnih lijekova u kojoj se ova namirnica nalazi u glavnoj ulozi.

Domaći med

Još dva prirodna lijeka na bazi meda

I ovi prirodni lijekovi će dobro doći ako vas muči kašalj.

Med, đumbir i limun

Sastojci:

  • 1 šalica sirovog meda
  • 1 žličica đumbira
  • sok od 1 limuna

Priprema: Pomiješajte sastojke i zajedno ih kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Napitak koji ste dobili pijte 2-3 puta dnevno za ublažavanje kašlja, a dobar je i protiv upale grla.

Med i jabučni ocat

Sastojci:

Priprema: Pomiješajte med i jabučni ocat, konzumirajte žlicu sirupa tijekom nekoliko dana kako bi vam se olakšali simptomi.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close