LjepotaSavjeti

Mitovi o celulitu koje trebate odmah zaboraviti

O celulitu se mnogo priča, a kako se priča i prepričava, stvarna slika stanja zna biti dalje od istine. Tako su nastali i neki mitovi o celulitu. Koji su to?

Celulita se ne možete riješiti utrljavajući gelove, losione čudnog mirisa ili ljepljive kreme na kritične zone.

Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate riječ je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg učinka. Kreme mogu vrlo uspješno nahraniti kožu i učiniti je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i riječ je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav utjecaj.

Skupi tretmani i Spa ponude ne garantiraju nikakve rezultate, a smanjiti će samo vaš mjesečni budžet. Super ponude paketa često bolnih i nelagodnih tretmana sve su češće no i u ovoj je situaciji riječ samo o prividu. Ponovno govorimo o površinskom zaglađivanju kože i drenaži koja nije rješenje već samo kamuflaža koja ne traje vječno. “S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima ovaj problem se može ublažiti i riješiti u bilo kojoj životnoj dobi”.

Ružne udubine poput narančine kore zvane celulit nisu genetsko nasljeđe od vaše majke. Iako će se mnoge žene samo nasmijati riječ je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi vjeruju, no naravno, to nije istina. Ako majka i kći imaju isti problem koji se veže za narančinu koru najčešće je problem u nedostatku tjelovježbe, poslu koji rade i prehrani, a ne o genima.

Celulit vam ne ostaje do kraja života, a možete ga se riješiti u bilo kojoj životnoj dobi. S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima ovaj problem se može ublažiti i riješiti u bilo kojoj životnoj dobi. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici tjelovježbe za jačanje mišića stražnjice i bedara mogu riješiti ovaj problem. Isto vrijedi i za pravilnu i šarenu prehranu, a na vama je da budete uporne i dosljedne i da konačno kažete zbogom celulitu!

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close