IshranaZdravlje

Najbolja formula za vaše zdravlje je zdrava prehrana

Ako upitate bilo kojeg stručnjaka, gotovo svaki će vam reći kako je za odlično zdravlje presudna zdrava i uravnotežena prehrana.

Važno je da se svaki dan konzumiraju zdrave namirnice koje su bogate hranjivim sastojcima.

Razmišljate li o tome da promijenite svoje životne navike onda je vrijeme da to i učinite. Nažalost zbog užurbanog načina života malo je onih koji stignu razmišljati o tome jesu li taj dan uspjeli konzumirati zdrave namirnice. Mnogo je onih koji osim toga što preskaču obrok, ujedno konzumiraju hranu bez hranjivih vrijednosti.

Iako je teško ponekad uskladiti sve obaveze to ne smije biti izgovor da ne vodite računa o svom načinu života. Ako ne želite odlaziti liječniku više nego što ste planirali, nastojite se organizirati i pobrinuti da na dan pojedete do 5 manjih obroka koji u sebi imaju sve potrebno kako bi mogli funkcionirati.

Bilo bi dobro kada bi svaki dan jeli povrće, cjelovite žitarice, sojine proizvode i mahunarke. Meso ne treba izbaciti nego ga samo treba jesti u manjim količinama. Riba bi se na tjednom meniju morala naći barem dva puta.

Svaki će liječnik potvrditi kako je važno da prehrana bude raznovrsna te da u jednom obroku bude prisutno nekoliko namirnica u različitim bojama. Okrenite se supernamirnicama koje najviše doprinose odličnom zdravlju.

Koje su to supernamirnice? Brokula je zasigurno jedna od njih, a radi se o namirnici koja pored toga što pomlađuje ujedno i čisti organizam te štiti organizam tako što pomaže spriječiti pojavu raka, očnih bolesti, artritisa. Dobro je što se od ove namirnice nećete udebljati i to ako ju budete kombinirali s maslinovim uljem.

Za početak dana najboljim se smatra grejp. To je voće koje će vas opskrbiti svim važnim mineralima i ostalim tvarima koje pomažu spriječiti te koje ujedno liječe sve bolesti suvremenog doba. Grejp pomaže u rješavanju probavnih tegoba te kolesterola.

Đumbir je još jedna namirnica koja se našla na cijenjenoj listi svih važnih sastojaka koje bi morali unositi u organizam. Đumbir je odličan kada je u pitanju jačanje imuniteta te liječenje prehlade. Okrenite se zdravom načinu života i pronađite najbolju formulu za zdravlje.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close