VijestiZdravlje

Najbolji prirodni dodaci za energiju

Tražite sebi prirodne dodatke za energiju? Saznajte nešto o njima prije nego se odlučite na neki.

Tržište energetskih dodataka ubrzano raste, što nije ni čudno, ipak ta industrija ulaže iznimno puno novca u marketing, a najpoznatiji primjer je Red Bull.

Koliko god čudno zvučalo, Red Bull nije najgore takvo piće, jer sadrži kofein koji je prirodni dodataka, dok neki drugi proizvodi sadrže puno gore tvari. Postoje neki energetski dodaci koji djeluju kao stimulasni, dok drugi pomažu potaknuti brži rad metabolizma. Ne morate nasjesti na neku reklamu i odmah kupiti veliku količinu raznih energetskih pripravaka koji su puni aditiva i nezdravnih tvari. Postoje prirodne tvari koje su sjajne za energiju, a također ih nalazimo u takvim pripravcima, stoga je dobro uvijek pročitati deklaraciju na proizvodu.

Ginseng – vjerojatno ste čuli za ovu namirnicu koja se u istočnoj medicini koristi stotinama godina, a čest je sastojak energetskih dodataka. Posjeduje brojne zdravstvene beneficije, pomaže potaknuti središnji živčani sustav, bori se protiv umora što je odlično za sportaše, i pomaže nam da se sa strestom nosimo bolje i učinkovitije.

Spirulina – alge pružaju nevjerojatno bogatstvo za zdravlje. Spirulina je osnovni tip algi koje su otkrili Azteci prije nekoliko tisuća godina. Sadrži puno vitamina i minerala te je odličan izvor proteina.

Pčelinji pelud – sigurno znate da je med odličan, a pčelinji pelud je jedan od najučinkovitijih prirodnih izvora energije. Sadrži minerala, enzime, vitamine i esencijalne aminokiseline.

Vitamini B skupine – ako se osjećate loše pokušajte povećati količinu vitamina B koje uzimate. Takvi vitamini sadrže osam različtih vlakana, čime doprinose razini energije.

Gorka naranča – sadrži tvar koja je učinkovit stimulans za energiju, ali budite oprezni da ne prekoračite dnevno preporučenu dozu.

Koenzim Q10 – tvar koja se prirodno nalazi u tijelu i proizvodi energiju. Ovaj koenzim puni stanice energijom.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close