IshranaZdravlje

Namirnice koje će utegnuti kožu lica i ukloniti bore s nje

Pored zdravog djelovanja na ljudski organizam, spomenute namirnice su jako dobre u borbi protiv bora.

Ako vam pak ne smetaju bore ili ih nemate, onda konzumirajte spomenute namirnice radi jačeg imuniteta.

Da bi bili zdravi i mladoliki ovo su namirnice koje trebate obavezno uvrstiti u svakodnevnu ishranu

Losos je najbolji izbor kad je riba u pitanju. Losos je posebno bogat omega-3 mastima koje su pogodne za zdravlje srca. Ako vam se ukus ne dopada, nemojte odustajati od ribe, već se opredijelite za sardine, haringu ili skušu. U svakom slučaju, riba je zdrava pa se naučite redovno ju konzumirati.

Bademi su super koštunjićavo voće. Naime, gotovo svako koštunjićavo voće je zdravo, no u ovom slučaju bademi zauzimaju posebno mjesto. Naime, badem je mnogima posebno drag upravo zbog svog karakterističnog ukusa. Zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama, koštunjavo voće ima mogućnost da iznutra ‘pegla’ bore.

Jogurt ima ono što organizam treba da se izbori sa borama. Kako sadrži mnogo probiotičkih bakterija koje pomažu probavi, ova mliječna prerađevina posebno ubrzava metabolizam koji je, kao što znamo povezan sa starenjem. Pored jogurta u svakodnevnu ishranu uvrstite i kefir.

Kvinoja je drevna žitarica koja obiluje vlaknima, ali i manganom, fosforom, željezom, selenom i kompleksom vitamina B. Konzumirajte par mjeseci samo pola šalice ove čudesne žitarice i iznenadit ćete se rezultatima.

Zeleni čaj je jako dobar antioksidans. Iako je riječ o napitku, a ne o hrani, zeleni čaj ima svoje mjesto na ovom popisu. Zahvaljujući snažnim antioksidansima, vaše bore će biti manje vidljive, a pored očiglednog efekta pomlađivanja, lako ćete skinuti i par kilograma.

Borovnica je još jedan antiksidans. Poznato je da je bobičasto voće jako zdravo, a borovnice su  izuzetno bogate antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala, uzročnika starenja i bora.

Prokulice pomažu u jačanju imuniteta, ali i u borbi protiv bora. Ova zelena riznica zdravlja pomaže i jačanju imuniteta, čišćenju organizma i pomlađivanju tijela. Iako zbog svog ukusa i nije previše popularna, prokulica je izuzetno bogata vitaminima i mineralima. Dovoljno razloga da se naučite jesti ju.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close