Recept

Napisat ćemo recept za prirodni lijek protiv bolova u zglobovima

Mnogi ljudi u starijoj životnoj dobi, već nakon 40. godine osjećaju značajne promjene u tijelu. Često se javljaju bolovi u zglobovima, najčešće bolovi u koljenima, ramenima i laktovima.

Kod mlađih osoba ove vrste bolova mogu nastati kao posljedica artritisa, reume, traume, frakture ili preopterećenja.

Na tržištu danas imamo veliki broj lijekova za takve probleme, masti i melemi, ali postoje i mnogi jako dobri prirodni lijekovi.

Naučite sebi napraviti prirodni lijek, pa se uvjerite u njegovu efikasnost. Mnogi svjedoče da već i nakon prvog nanošenja, ova krema uspješno uklanja bolove i vraća bolju pokretljivost zglobovima.

Senf i med – prirodni lijek za bolove u zglobovima

Prirodni lijek za bolne zglobove

Ovaj prirodni lijek dolazi iz Rusije, gdje se koristi od davnih vremena, a zbog učinkovitosti se proširio po svijetu pa tako stigao i do nas. Za izradu kreme ne treba vam ništa više no sastojci koje sigurno imate u svom kuhinjskom ormariću.

Sastojci:

  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica soli

Način pripreme: Sve sastojke pomiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Stavite pripremljenu mješavina u praznu kutiju od kreme za ruke ili neku drugu ambalažu. To je to, dobili ste kremu oja uklanja bolove u zglobovima.

Primjena: Obloge od pripremljene masti najbolje je primjenjivati navečer, prije odlaska na spavanje, kako bi sastojci imali dovoljno vremena da djeluju. Mast dobro umasirajte na oboljeli zglob, potom preko njega stavite plastičnu vrećicu ili foliju, i preko njega umotajte topli vuneni šal. Ujutro operite to područje.

Ponovite ovaj postupak kroz narednih 4-5 dana, ali ćete osjetit poboljšanje već nakon prvog tretmana. Pripremljenu smjesu u međuvremenu čuvajte u frižideru.

Važno je utopliti mjesto gdje nanosite kremu. Baš kako smo i prije pisali – kada liječite reumatske tegobe, važno je utopliti bolno područje i pustiti kremu da djeluje.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close