Ishrana

Napravite sebi ovaj jako zdrav i ukusan obrok

Znamo da je važno dan započeti zdravo, jer po jutru se dan poznaje.

Ovo je doručak koji će vas doslovno razdrmati, dati vam energiju i opskrbiti tijelo potrebnim elementima.

Za dobar početak dana svakako isprobajte ovaj šejk, koji je prava vitaminska bomba potrebna svakom organizmu.

Zdravi šejkovi su postali pomodarstvo, ali ne bez razloga. Oni zaista imaju svoju svrhu, i više njih. Ne samo da čuvaju vaše zdravlje, ovi šejkovi jačaju imunitet, štite od virusa i raznih infekcija, a uz sve to i doprinose bržem mršavljenju i očuvanju dobre linije.

Zbog svega što smo spomenuli, donosimo vam recept za jako zdravi šejk, koji će učiniti sve što treba da budete još zdraviji. Stručnjaci savjetuju da se ovaj šejk pije svakog dana, umjesto doručka. Prema njihovim riječima, šejk će već nakon mjesec dana dati odlične rezultate.

Vaga će pokazati bar kilogram manje, nokti i kosa biće jači nego prije, a koža sjajna i blistava!

Pa idemo onda na posao – Pročitajte kako se pravi šejk

Potrebni sastojci za pripremu su: 1 jogurt, 1 žlica jabučnog pektina, 1 žlica meda, 50 grama sitno sjeckanih oraha, 30 kapi propolisa, 3 žlice zobene kaše, suho voće po želji i pola žlice cejlonskog cimeta.

Priprema šejka je jednostavna, pa slijedite ove kratke upute: Pektin je tip vlakana koji nalazimo u biljkama. Za ovaj napitak najbolje je koristiti pektin dobiven od jabuka, jer je dobar upijač masti i pospješuje rad debelog crijeva. Možete ga kupiti u apoteci, ili trgovini zdravom hranom.

Noć prije konzumiranja pomiješajte jogurt i pektin, pa ostavite u frižideru da se povežu. Ujutro dodajte sve sastojke u tu smjesu i dobro izmiješajte. Ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, dok se sve lijepo ne poveže i ne bude hladno.

Uživajte u ovom zdravom doručku.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close