Recept

Narodni lijek protiv helico bakterije koja uzrokuje čir na želucu

Helicobacter pylori (H. pylori) je spiralna bakterija koju pronalazimo na sluznici čovjekova želuca. Jedina je bakterija koja može preživjeti u nepogodnoj kiseloj sredini u želucu. Ova bakterija dovodi do dugotrajne (kronične) upalne reakcije želuca (gastritisa). Helicobacter pylori infekcija, koja uzrokuje više od 90% ulkusa (čireva) dvanaesnika i do 80% ulkusa želuca.

U nastavku ćemo napisati kako možete liječiti Helicobacter pylori prirodnim lijekom, a dat ćemo poveznice i na već neke prije napisane teme.

Lijek protiv bakterije u želucu

Napravite sebi ovaj jednostavni, ali jako efikasan prirodni lijek za liječenje Helico bacter pylori.

Sastojci:

  • 300 g listića biljke čuvarkuća
  • 2 žlice prirodnog meda

Priprema lijeka: Listiće čuvarkuće samljeti u mašini za meso. Možete listiće obraditi tako da ih sitno nasjeckate, ako nemate mašinu za meso, ili u multipraktiku. Usitnjene listiće pomiješajte sa malo meda, i uzimajte po jednu žlicu ujutro, na prazan želudac.

Čuvarkuća i med – lijek za bakterije

Med nije neophodan za ovaj recept. Koristi se više radi prijatnog okusa, radi lakšeg uzimanja lijeka.

Ostatak lijeka čuvajte u frižideru, i uzimajte svako jutro dok ne potrošite. Nakon što potrošite lijek, napravite novu dozu i potrošite je.

Obično se trebaju potrošiti 3 doze lijeka, pa uraditi pregled na bakteriju. Ako je i dalje prisutna posavjetujte se sa liječnikom ili fitoterapeutom o daljnjem liječenju.

Kako možda i sami znate, bakterija uzrokuje čir na želucu, pa ćemo ovom prilikom napisati recept za prirodni lijek protiv čira na želucu.

Lijek protiv čira na želucu

I ovaj se lijek lako priprema, pa svakako isprobajte.

Potrebni sastojci:

  • 100 listića bokvice
  • 1 staklenka meda

Upute za pripremu lijeka: Sitno nasjeckajte listiće bokvice i promiješajte ih sa medom. Pustite da odstoji 15 dana u staklenci, prije nego krenete sa korištenjem lijeka.

Lijek čuvajte u frižideru. Uzimajte po jednu žlicu lijeka na dan, najbolje ujutro na prazan želudac.

Za kraj: Suhe smokve i maslinovo ulje – lijek za bakterije u želucu.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close