Kako liječitiLjekovita biljka

Naučite kako se liječi upala pluća prirodnim putem

Pitate se dali je moguće upalu pluća liječiti vitaminom C? Prema nekim novim istraživanjima čini se da je moguće. Ako vas zanima kako, pročitajte ovaj članak.

Upala pluća svakako nije bezazlena bolest.

Uzrokuju je zaraza virusima ili bakterijama, a ponekad i drugi mikroorganizmi, određeni lijekovi i neke druge bolesti.

Kod upale pluća se javlja kašalj, teškoće pri disanju, povišena tjelesna temperatura i bol u prsima.

Samo liječenje ovisi o tome koji je uzročnika bolesti. Obično su u liječenju uključeni antibiotici, no ipak, vjeruje se da oni sami ne liječe upalu pluća, nego ih liječnici daju u slučaju da postoji sekundarna infekcija izazvana bakterijom. Neki novi izvori ističu da upalu pluća možemo spriječiti, ali i liječiti povećanom dozom vitamina C.

Vitaminski lijek za liječenje upale pluća – O izlječenju vitaminom C posebno je govorio doktor Andrew Soul, autor knjige ‘Otpustite doktora, izliječite se sami’. On tvrdi da određenim dozama vitamina C možete izliječiti gripu i upalu pluća. Što ste više bolesni treba vam veća doza vitamina C. Treba vam količina koja će vam zaista pomoći, a to može biti mnogo više nego što ste možda očekivali. Naime, sam Andrew tvrdi da se izliječio uzimajući 2000 miligrama vitamina C na svakih 6 minuta dok je bio budan. To je oko 20.000 miligrama na sat vremena. Bez obzira što je mnogo kašljao nastavljao je da uzima svoju dozu i nakon tri sata temperatura je pala i kašalj se smanjio.

Inače, oko preporučene doze vitamina C danas se još uvijek raspravljaju stručnjaci iz te oblasti. Međutim, ta brojka se kreće obično od 45 do 400 mg na dan.

Naravno, riječ je o takozvanom megadoziranju vitaminom C, koje je zastupao još Linus Pauling, a vjeruje se da se na taj način mogu liječiti čak i rak i ishemijska bolest srca. Doze vitamina C su i do 1000 puta veće od preporučenih.

Soul ističe primjer djeteta koje je izliječeno na ovaj način kada su antibiotici zakazali. Dijete je dobilo 11 doza antibiotika, a bolest se vukla 12 mjeseci bez značajnih rezultata. Soul tvrdi da ako antibiotici nisu pomogli u prva tri mjeseca neće pomoći nikada. On je savjetovao roditelje da djetetu ponude vitamin C i to u kolikim god količinama je potrebno da bi se izliječilo. Dali su mu 20.000 mg. Dijete je prespavalo noć i stanje mu se poboljšalo.

Prirodni načini liječenja – Liječenje vitaminom C još uvijek izaziva mnoge rasprave, pa ako želite sigurnije prirodne varijante probajte i sa ovim biljkama.

Pojačajte unos bijelog luka, za koji se vjeruje da je bolji od bilo kojih antibiotika. Jedite ga sirovog, miksajte, gnječite i miješajte sa pavlakom. Pustite mašti na volju.

Prilikom pripreme jela uvrstite i kurkumu, biber i đumbir. Kuhajte čajeve, i obogatite ih ovim biljkama kao začinima.

Čaj od bosiljka može biti jako djelotvoran protiv upale pluća. Trebaju vam 2 šalice vode i 2 žlice svježeg lista bosiljka ili jedna i pol žlica suhog. Ukoliko koristite sveži bosiljak prelijte ga vrućom ključalom vodom i ostavite poklopljenog 5 minuta, a ako koristite suhi držite ga poklopljenog 10 minuta. Procijedite i pijte svježe ili za bolji učinak dodajte i malo bibera. Pijte po šalicu na svakih 6 sati.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close