Prirodni lijekoviZdravlje

Naučite prirodnim lijekovima zaustaviti proljev

Zanima vas kako možete liječiti proljev? Ovdje ćemo objasniti zbog čega nastaje, i kako se liječi proljev.

Danas je poznato da mnogi virusi mogu dovesti do čestog i hitrog posjećivanja zahoda.

Ti virusi su rotavirus, norwalk virus, herpes simplex, hepatitis i još neki. Dakle, svi oni mogu dovesti do pojave proljeva. Također, pored virusa tu su i neke bakterije koje izazivaju proljev.

Proljev je simptom raznih bolesti, od lakših do ozbiljnijih. Možda je u pitanju ‘pokvareni želudac’ starom hranom ili onečišćenom vodom, infekcija, zaraza gripom ili pak neuhranjenost. Bolesti crijeva i probavnog sustava često rezultiraju proljevom, a ponekad je u pitanju infekcija parazitom.

Pojava proljeva izaziva i neka druga stanja kao što su dehidracija, gubitak apetita, mučnina, bol u želucu ili grčevi i vrućica. Proljevom ćete izgubiti mnogo tečnosti iz organizma koju svakako morate nadoknaditi.

Koja su to dobra prirodna rješenja za zaustavljanje proljeva?

Prvo ćemo spomenuti korijandar – Korijandar je biljka koja ima brojne zdravstvene prednosti. Lišće korijandra je bogato proteinima, mastima, mineralima, vlaknima, ugljikohidratima i vodom. Minerali i vitamini koje sadrži korijandar su vitamin C, kalcij, fosfor, željezo, karotin, tiamin, riboflavin, niacin, natrij, kalij i oksalne kiseline.

Da bi liječili proljev predlažemo vam da koristite suhi korijandar. Ako ne znate kako, svakako upitajte fitoterapeuta u ljekarni gdje ste uzeli korijandar.

Borovnice su dobre protiv proljeva – Borovnice su voće koje obiluje antioksidansima. Učinak se potencira ako borovnice konzumirate s probioticima, jer su probiotici dobre bakterije koje pronalazimo u jogurtu i drugim sličnim proizvodima.

Za razliku od svježih bobica koje blago čiste organizam, sušene borovnice zaustavljaju proljev.

Đumbir liječi proljev – Đumbir u sebi sadrži analgetička, antipiretička, antibakterijska i svojstva sedativa, a brojne su studije potvrdile učinkovitost đumbira u liječenju mučnine uzrokovane kemoterapijom, morskom bolešću, takozvanim jutarnjih mučnina i proljeva.

Probajte čaj od đumbira pripremiti tako što ćete dvije žlice svježeg đumbirovog korijena ostaviti na 15 minuta u vrućoj vodi i procijediti. Čaju po ukusu i navici, dodajte med ili limun.

Metvica je prirodni lijek protiv proljeva – Sok od mente pomiješajte sa sokom limete i dodajte pola žličice meda kako mješavina ne bi bila previše gorka. Uzimajte tri puta dnevno.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close