Ljekovita biljkaPrirodni lijekoviRecepti

Nosni polipi – Naučite ih liječiti pomoću čaja, prirodnim putem…

Među bolestima nosa važno mjesto zauzimaju izrasline u nosu, koje su općenito poznate pod imenom polipi. Naučite napraviti čaj, koji se pokazao kao odličan prirodni lijek protiv polipa.

Polipi u nosu… Što su, kako nastaju i kako ih liječiti?

To su većinom sluzni polipi koji imaju sluznicu, te su isto građeni kao i oni. Rjeđe nastaju tvrdi polipi, koji se sastoje iz vlaknastog veziva.

Svi su polipi puni krvnih sudova i zbog toga naginju krvarenju.

Nosni polipi nastaju obično zbog kroničnog nosnog katara. Pojavljuju se pojedinačno ili u skupinama.

Znakovi toga oboljenja su kronična hunjavica i začepljenje nosa.

Ljudi koji imaju nosne polipe dišu na usta, jako pušu i govore kroz nos.

U mnogim slučajevima uz to se pojavljuje i nesnosna glavobolja i neuralgija na licu (bol živaca lica).

Liječenje polipa u nosu prirodnim putem, uz pomoć čaja

Prije svega, polipe je potrebno ukloniti operativnim putem, a ako to ne uspije, napraviti čaj od slijedeće mješavine trava: 20 g korijena bijelog sljeza, 20 g korijena koprive i 20 g listova matičnjaka

Pripremanje i primjena čaja: Trave jako usitniti i smiješati. U 1 litru prokuhane i ohlađene vode uvečer staviti 5 g mješavine i namočiti do jutra. Nakon toga staviti na tihu vatru da provri. Ohladiti poklopljeno, zasladiti medom ili šećerom i u jednakim vremenskim razmacima piti čaj 6 puta dnevno po 1 dl. Uz taj čaj, bolesnici s jače razvijenim polipima, koji teže govore, treba da uzimaju medom zaslađen kompot od neoguljenih kiselih jabuka.

Za liječenje polipa korisno je i udisanje pare (inhalacija). Udisanje pare vrši se nad slabim odvarom od trine koja u sebi ne smije imati djetelinu. Udisanje pare vrši se prije spavanja u trajanju od 20 minuta, poslije čega je uputno ostati još 1 sat u toploj prostoriji. Nakon udisanja pare, u nosnice ukapati po 4 kapi kantarion ulja te istim uljem namazan s vanjske strane cijeli nos. Mazati lagano, da koža upije što više ulja.

Izbjegavati zagušljive i vlažne prostorije. Vrijeme provoditi u zračnim i provjetrenim prostorijama.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close