IshranaSavjeti

Novu godinu započnite tretmanom čišćenja organizma

Velika većina nas osjeća umor, razdražljivost, potrebu za kofeinom ili nikotinom, te ima loše stanje kože, nadutost i drugi niz neugodnih zdravstvenih tegoba. Naime, spomenuti problemi postali su svakodnevnica sve većeg broja ljudi.

Kako da sami sebi olakšamo ili u potpunosti uklonimo spomenute poteškoće koje nas muče?

Detoksikacija je rješenje, pa ćemo napisati malo o tom planu, koji je dobar, kada ga provesti i na koji način…

Okrenemo li se oko sebe, lako ćemo ustanoviti kako se većina ljudi osjeća, i izgleda lošije nego što bi to željeli, a pritom nisu svjesni u čemu griješe.

Ukoliko ste na listu novogodišnjih odluka stavili i brigu o sebi i svome tijelu, zdraviji životni stil ili kvalitetniju prehranu, detoksikacija bi trebala biti na samom vrhu vaših prioriteta i to simbolično, baš na početku Nove godine.

Nemojte se bojati detoksikacije, imajte karakter i započnite hrabro

Za početak izbacite otrovne tvari koje vam samo prividno pomažu da izdržite dan, a tu spadaju kofein, nikotin, gazirana pića i slatkiši. Umjesto toga u svoju rutinu uvedite nove namirnice kao što su svježe voće i povrće, velike količine vode te cjelovito i prirodno uzgojenu hranu.

Svemu gore spomenutom još dodajte redovitu tjelovježbu i uredan obrazac spavanja. Čestitamo, postavili ste dobre temelje za uspješnu detoksikaciju organizma, koja kvalitetu vašeg života može okrenuti naglavačke, ali u pozitivnom smislu.

Kada je najbolje provesti detoksikacijski plan?

Detoksikaciju je idealno provoditi u proljeće, kada bi bilo najprirodnije čistiti svoj organizam, izbaciti otpadne tvari i otrove koji su se nakupili tijekom proteklih mjeseci, a kod nekih i proteklih godina.

Ima jedna dobra knjiga, koja se bavi ovom temom ‘Detox’, a koja je super dobar vodič za uklanjanje otrovnih tvari iz vašeg tijela. U njoj se savjetuje koju hranu valja jesti, a koju trebate izbjegavati.

Dobra hrana, odnosno namirnice su: banana, slanutak, tikvice, med, leća, bučine i suncokretove sjemenke i tofu.

Izvrsna hrana: avokado, ječam, heljda, piletina, jaja, kozji i ovčji sir, proso, paprike, zobena kaša i sojino mlijeko.

U kategoriju superhrane spadaju: artičoke, klice graha, cikla, smeđa riža, kupus, mrkva, agrumi, brusnice, svježa riba, đumbir, luk i češnjak, sjemenke lana, rotkvice, jagode, maline i potočarka.

Hrana, odnosno namirnice koje svakako trebate izbjegavati su: alkohol, kofein, čokoladice, gljive, kikiriki, sol, dimljena riba, šećer, rajčice, bijelo brašno i bijela riža, tjestenina te kvasac.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close