Prirodni lijekoviSavjeti

Oprobajte jedan od ova dva prirodna pripravka za odčepljivanje sinusa

Upala sinusa obično se manifestira jakom glavoboljom, začepljenim nosom i otežanim disanjem. Ove iritantne pojave itekako ugrožavaju kvalitetu svakodnevnog života čineći tijelo izmorenim i malaksalim.

Kažu mnogi da je hren najbolji prirodni lijek za probleme sa sinusima.

Ako patite od začepljenog nosa, jake glavobolje i otežanog disanja, tu je prirodni lijek od hrena. Naučite kako se hren koristi za liječenje spomenutih zdravstvenih problema.

Kako bi se vratili u normalu jako je važno na vrijeme započeti s liječenjem u čemu će vam pomoći dva prirodna pripravka.

Hren je dobro poznati lijek koji su naši stari koristili za liječenje od prehlada i gripa. Neugledni korijen paprenog okusa jako je bogat vitaminima C i B, te kalijem, željezom i kalcijem, a jako dobro djeluje i kao antibiotik. Njegovo najpoznatije svojstvo je u liječenju upala dišnih putova, pri čemu je kod začepljenih sinusa izuzetno učinkovit.

Napravite sami sebi prirodni lijek protiv viroze i prehlade

Prvi korak ka liječenju je inhalacija i oblog od hrena protiv upale sinusa.

Sastojci za ovaj lijek su: pola litre vinskog octa i 1 korijen hrena.

Lijek pripremate na sljedeći način: U staklenku od pola litre stavite jedan naribani korijen hrena, te do vrha nalijte vinski ocat. Staklenku zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi tri dana te povremeno protresite posudu, da ocat upije sve iz hrena.

Upotreba lijeka: Nakon dva dana pripravak možete koristiti na način da najmanje pet puta dnevno otvorite poklopac staklenke, nagnete se nad otvor i najmanje 3 minute udišete pare. Prije spavanja dvije jušne žlice pripravka prelijte preko gaze i stavite na čelo. Postupak ponavljajte najmanje šest dana.

Drugi lijek je sirup protiv upale sinusa koji se pravi od: 50 grama đumbira, 20 grama cikorije, jednog korijena hrena te jedne čajne žličice cimeta.

Sirup pripremate na sljedeći način: U blenderu sameljite hren, đumbir i cikoriju, te na kraju umiješajte cimet. Sve dobro izmiješajte i stavite u staklenku s hermetičkim poklopcem. Smjesu držite na toplom oko deset dana, povremeno protresite no ne otvarajte.

Upotreba sirupa: Nakon što odstoji sirup uzimajte svako jutro natašte po jednu čajnu žlicu.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close