Kako liječitiPrirodni lijekoviSavjeti

Osjećate bolove u dojkama i strah vas je ciste?

Ako vas zanima dali bol u dojci može biti znak za cistu, pročitajte članak.

Cistice i fibroadenom svojim rastom mogu dosta često dovesti do bola i probadanja u dojkama.

Točnije rečeno, simptomi cisti u dojkama i jesu bol i probadanje. Da bi se riješili ciste tu vam mogu pomoći prirodni lijekovi, odnosno prirodne terapije čajevima i kapima na bazi nevena, imele i bazge. Kako izliječiti ciste pomoću fitoterapije objasnila je dr. Ksenija Krajina Pokupec i naglasila da se u imunološke i protutumorske biljke trebaju ukomponirati i anti stresne biljke jer su sve pacijentice uplašene i pod stresom.

Mnoge tegobe vezane za grudi tek su iritantan uvod u mjesečnicu. Ponekad, međutim, izazivaju pretjeranu osjetljivost, nastanak kvržica i bol, a katkad uopće nisu vezane za tvoj mjesečni ciklus.

Iako najčešće promjene imaju jednostavno objašnjenje, trebate ih redovito pratiti te ići na pregled dojki.

Još malo o cistama

Hormonske oscilacijeCiste su najčešći uzrok kvržica i bolova u grudima u žena između 30 i 50 godina. Potpuno su benigne, a simptomi, koji se pogoršavaju prije mjesečnice, uključuju natekle i bolne grudi te jednu ili više kvržica. Smatra se da su fibrocistične promjene u grudima povezane s mjesečnim oscilacijama hormonske razine u tijelu. Svaki se mjesec tijelo sprema za moguću trudnoću i grudi se spremaju za stvaranje mlijeka. Bolest vjerojatno nastaje zbog takve reakcije grudi na hormonske podražaje tijekom ciklusa. Ako su i druge žene u vašoj obitelji bolovale od fibrocistične bolesti dojke, postoji velika mogućnost da ćete ih i vi imati.

Kako se riješiti cista?

Ukoliko imate ciste i želite ih se riješiti, preporučujemo vam neke prirodne lijekove za koje se zna da jako dobro djeluju. Koji su to prirodni, odnosno biljni pripravci koji djeluju u liječenju cista? Fitoterapeutkinja dr. med. Ksenija Krajina Pokupec kaže kako pacijentice obično umiri kad im kaže da je dobro što ih dojke bole jer, napominje, ciste i fibroadenom svojim rastom i širenjem stvaraju bol i probadanje dok, s druge strane, karcinom obično ne boli.

Što se tiče cista na dojkama i fibrocistične mastopatije te eventualno postojećeg fibroadenoma dojke, a to su dobroćudni tumori, na njih treba djelovati imunološkim i protutumorskim biljkama te ukomponirati u čaj i kapi i anti stresne biljke jer su sve pacijentice uplašene i pod stresom. Ljekoviti čaj i kapi su na bazi nevena, imele, bazge, valerijene, zlatnice, vrkute koja je ujedno i preventiva karcinomu prema nekim istraživanjima, te kora vrbe.

Kremom je potrebno namazati obje dojke svaki dan, ujutro i navečer, objašnjava Ksenija Krajina Pokupec. Neven, geranium, majoran i shea maslac su neki od sastojaka kreme koja dakle nije mast te se može prati i neće umastiti odjeću niti posteljinu. Osim toga, kroz kremu koža i diše jer pore nisu zatvorene mastima i uljima.

Također, postoji dobar prirodni lijek protiv cisti koji je na bazi aloe vere pa vam predlažemo da pročitate članak – Prirodni lijekovi protiv cista od aloe vere.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close