Ishrana

Ovih 8 namirnica sagorijeva masti

Gubitak kilograma mnogima je težak zadatak, no ipak puno ljudi uspije smršaviti do ljeta, ali se nakon toga opet zapusti.

Idealno je tokom cijele godine vježbati i jesti zdravo, a ne samo par mjeseci.

Na svu sreću, postoje namirnice koje možemo jesti u bilo koje doba godine i koje su odlične za sagorijevanje masti i održavanje težine. U nastavku saznajte koje su to namirnice.

Grejpfrut – vitamin C u njemu pomaže u pravilnom radu metabolizma, a hrana bogata tim vitaminom odlična je i za sagorijevanje nepotrebnih masnoća. Pojedite pola grejpa za doručak ili pola sata prije obroka i bit ćete puno manje gladni što će spriječiti prejedanje.

Crni papar – piperin, tvar koja se nalazi u papru smanjuje stvaranje masnih stanica u tijelu. Kao i grejp, crni papar ubrzava metabolizam. A i ljuta hrana se općenito smatra zdravom.

Cimet – poznat je da snizuje razinu šećera u krvi, a pomaže i u suzbijanju apetita. Dodavanje cimeta u čaj je odličan način da smanjite glad.

Jaja – sadrže brojne hranjive tvari. Istraživanja pokazuju da ako konzumirate jaja za doručak da će te tijekom dana morati konzumirati mnogo manje kalorija. To samo dokazuje koliko energije daju jaja.

Jabuke (i općenito voće) – veliki saveznik u borbi s kilogramima je voće. Nude brojne pogodnosti. Jabuke su odlične jer sadrže puno vode i vlakana što daje osjećaj sitosti.

Zeleni čaj – odličan je u borbi s masnim naslagama zbog svojeg sastava. Dodavanjem meda ili limuna imat će puno bolji okus.

Borovnice – bogate su netopivim vlaknima, antioksidansima, a k tome su i ukusne. Pola šalice borovnica ima svega 40 kalorija.

Kvinoja – jedna od velikih zabluda je da će te se od ugljikohidrata udebljati. Ova žitarica je primjer namirnice koja je bogata vlaknima i proteinima što daje puno više koristi nego što ugljikohidrati mogu dati negativnosti u pogledu masnih naslaga.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close