Kako liječitiPrirodni lijekoviRecepti

Par razloga za ljekoviti sok od mrkve – Kako se pravi i što sve liječi?

Mrkva je sama po sebi ljekovita povrtna biljka. Jako dosta ju koristimo u kulinarstvu, a mnogi su upoznati i sa njezinim ljekovitim svojstvima.

Sok od mrkve je, kao i mrkva jako ljekovit pa ga možemo koristiti kod mnogih oboljenja ili kao preventivni bio stimulator organizma i to u slučaju anemije, ateroskleroze, bolesti jetre, pojave glista, crijevnih oboljenja i katara želuca ili crijeva.

U slučaju anemije dobro je piti 3 dl soka svaki dan te uzimati jela od mrkve kao što su juhe, salate, pire i slična jela.

Ako bolujete od ateroskleroze onda vam preporučujemo da pijete dnevno do 1.5 l soka od mrkve, i to kroz cijeli dan, u gutljajima.

I bolesti jetre liječite sokom od mrkve. Dobro je piti svježi sok mrkve tri puta na dan po pola decilitra.

U slučaju pojave parazita, točnije glista, djeci se daje 2 dl soka od mrkve na dan ili ribana mrkva sa ribanom jabukom. Taj sok treba piti u količinama od 1.5 do 3 dl soka dnevno te jesti jela od svježe mrkve, poput ribane mrkve i ribane jabuke s medom. Ovim načinom gliste se brzo i efikasno odstranjuju.

Mnoga crijevna oboljenja se liječe mrkvom i sokom od mrkve. Tu su oboljenja poput slab rad crijeva, katar, razni crijevni nametnici, nadutost, kruljenje crijeva, proljev te truljenje hrane.

Katar želuca ili crijeva liječite sokom od mrkve, jer je taj sok najbolji u ovom slučaju.

Čir na želucu liječite sokom mrkve. Na prazan stomak uzmite po 1 dl soka svaki dan. To će spriječiti stvaranje viška želučane kiseline i tako otkloniti njeno nadražujuće djelovanje na sluznicu želuca. Sok od mrkve je za smirenje želučane kiseline bolji od lijekova i sode bikarbone. On apsorbira prekomjernu želučanu kiselinu i brzo otklanja žgaravicu, za što je dovoljno popiti 2.5 dl soka.

Pijući svakodnevno do 3 dl soka iz organizma možete otkloniti reumu.

Bolesti kože i dječjih krasta na licu liječite sokom mrkve. Pije se od 1.5 do 3 dl soka od mrkve na dan. Pomaže i kod ostalih kožnih bolesti djece i odraslih.

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close